Proteste masive din nou în Franţa împotriva paşapoartelor de imunitate

Proteste masive în franţa împotriva programului de vaccinare obligatorie propus de guvernul Macron, 31 iulie 2021
Proteste masive în franţa împotriva programului de vaccinare obligatorie propus de guvernul Macron, 31 iulie 2021 (Getty Images)

Zeci de mii de oameni din mai multe ţări, inclusiv Franţa, Marea Britanie şi Israel, au manifestat împotriva noilor restricţii anti-COVID, majoritatea protestelor având loc în zona metropolitană din Paris.

Potrivit Reuters, la Paris şi în alte oraşe franceze, peste 200.000 de protestatari au inundat sâmbătă străzile, revoltaţi de paşapoartele de imunitate. Paşapoartele au fost introduse pe fondul temerilor oficialilor cu privire la un prezumtiv al patrulea val de infecţii cu virusul Wuhan.

Ultimele măsuri ale preşedintelui Emmanuel Macron au generat proteste în ultimele trei săptămâni.

Noile paşapoarte de imunitate vor atesta că purtătorii sunt complet vaccinaţi, au imunitate naturală sau au făcut un test în ultimele 72 de ore care a ieşit negativ. Paşapoartele trebuie prezentate înainte de a folosi transportul public, sau de a intra în baruri, restaurante şi alte locuri publice.

Protestatarii s-au adunat şi în alte mari oraşe din Franţa, inclusiv Marsilia, Lyon, Montpelier, Nantes şi Toulouse.

Între timp, sute de protestatari anti-vaccin au ieşit în stradă în centrul Londrei, sâmbătă. Mulţi protestatari erau însoţiţi de copii, demonstrând împotriva vaccinării obligatorii a tinerilor şi copiilor.

În Israel, sute de persoane s-au adunat pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta împotriva noilor iniţiative ale guvernului, cum ar fi reimpunerea cerinţelor de port al măştii în interior şi împotriva paşapoartelor de imunitate, reimpuse de autorităţi pe fondul temerilor privitoare la un eventual al patrulea val care ar fi produs de tulpina Delta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe