Proteste violente în Paris împotriva modificării Codului Muncii. Răniţi şi arestaţi

Poliţia franceză a arestat cel puţin 13 persoane acuzate de violenţă şi distrugerea bunurilor. Liderul sindicatului muncii CGT a declarat că vor continua să lupte împotriva legislaţiei privind modificarea Codului Muncii, adăugând că “lupta este departe de a se fi terminat”.
Proteste violente în Paris împotriva modificării codului muncii, 14 iunie 2016.
Proteste violente în Paris împotriva modificării codului muncii, 14 iunie 2016. (Captură Foto)

Protestele conduse de sindicate împotriva modificării Codului Muncii au devenit violente marţi în Paris, provocând rănirea a 6 manifestanţi şi a 20 de ofiţeri de poliţie. Manifestanţii au aruncat cu pietre împotriva forţelor de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene şi un tun cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Poliţia a arestat 13 persoane acuzate de violenţă şi distrugeri comise de oameni mascaţi.

Înaintea organizării mitingurilor la nivel naţional, poliţia a declarat că a interzis unui număr de 130 de persoane să participe la protestul de marţi din Paris. Autorităţile franceze au descris unele dintre grupuri ca fiind formate din tineri foarte violenţi.

Totuşi, puternicul sindicat al muncii CGT, susţinut de sindicate mai mici, a declarat că acţiunea de marţi a urmărit să fie cel mai mare spectacol de putere de la lansarea protestelor şi grevelor în urmă cu peste 2 săptămâni.

Liderul CGT Philippe Martínez a declarat că aproximativ 700 de autobuze au transportat manifestanţi de pe cuprinsul ţării în Paris, în timp ce demonstraţii mai mici au fost programate să aibă loc şi în alte oraşe.

“Nu s-a terminat. Lupta este departe de a se fi terminat”, a precizat Martínez.

Manifestanţii cer ca guvernul preşedintelui Francois Hollande să retragă legislaţia propusă privind reformarea sectorului muncii, susţinând că aceste modificări vor submina standardele de protecţie a muncii. Protestatarii cer îmbunătăţirea reglementărilor privind angajarea şi concedierea muncitorilor.

Manifestaţiile de marţi au avut loc într-un moment în care agenţiile de securitate franceze sunt foarte solicitate ca uramre a amplificării acţiunilor de securitate pe durata turneului de fotbal Euro 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe