Epoch Times România

Protestele veteranilor chinezi saraciti sunt suprimate

In 8 noiembrie 2011, peste 500 de veterani pensionati au protestat in fata Biroului Muntii si al  Securitatii Sociale din Wuhan, provincia centrala chineza Hubei.
In 8 noiembrie 2011, peste 500 de veterani pensionati au protestat in fata Biroului Muntii si al Securitatii Sociale din Wuhan, provincia centrala chineza Hubei. (64tianwang.com)
Epoch Times România
14.11.2011

Veteranii din China sunt marginalizati de statul comunist si au devenit incapabili sa se sustina pe ei insisi si familiile lor. Ca urmare, ei au ales calea protestelor.

In 8 noiembrie, 500 de veterani pensionati s-au adunat pentru a protesta in fata Biroului pentru Munca si Securitatea Sociala din Wuhan, capitala provinciei centrale chineze Hubei. Ei au urmarit sa rezolve problemele in ce priveste securitatea lor sociala. In timpul serii de 8 noiembrie, a sosit la fata locului un mare numar de forte speciale de politie. Cele doua parti au intrat in conflict si aproximativ 10 oameni au fost raniti.

Multi veterani traiesc in saracie in China, in special cei care nu isi mai pot gasi un loc de munca, a declarat veteranul Huang Jianzhong din Yantai, provincia estica Shandong. Cei care au parasit armata inainte sa implineasca 50 de ani intimpina mari dificultati deoarece nu au atins varsta de pensionare.

Huang a declarat ca multi soldati au devenit someri dupa parasirea armatei si nu dispun de oportunitati pentru a se pregati pentru o alta slujba. Alocatia lor lunara pentru trai nu acopera nici macar cheltuielile medicale.

“Speram ca veteranii sa se poata bucura de venituri la nivelul mediu al salariului pe plan local – asta este ceea ce dorim”, a declarat el. “Noi dorim sa fim tratati precum ofiterii care parasesc armata. Dar noi nu putem ajunge nici macar la acest nivel”.

La sfarsitul lunii octombrie un numar de veterani a protestat in centrul orasului Changsha din provincia chineza Hunan. Peste 10 veterani ai Razboiului din Vietnam au afisat bannere in semn de protest fata de conditiile lor de viata foarte dificile si au cerut ajutor din partea guvernului. Evenimentul a atras peste 1.000 de oameni, unii aratandu-si sprijinul pentru protestatari.

Temandu-se ca acest protest se va transforma intr-o revolta in masa, oficialii locali au trimis imediat sute de agenti si forte de ordine pentru a dispersa veteranii. Biroul Urban Administrativ si de Aplicare a Legii dispune de forte politienesti extra-legale care folosesc violenta si hartuirea pentru a intimida cetatenii chinezi).

Liu Qing, un activist pentru drepturile omului din New York, a declarat ca regimul chinez trateaza soldatii activi si veteranii complet diferit.

“Metoda Partidului Comunist Chinez (PCC) este de a-i alunga pe cei care nu ii mai sunt de folos”, a declarat Liu. “Soldatii activi, in special ofiterii, sunt tratati foarte bine.”

“Pentru a fi folositi, spentru a-i face pe acesti soldati sa lucreze pentru PCC, salariile acestora beneficiaza de cresteri mari de cateva mii de yuani (1.000 de yuani =157 de dolari americani). In timpul ultimei cresteri salariale, ofiterii la nivel de regiment au primit o crestere de 4.000 de yuani si locotenentii au primit chiar peste 1.000 de yuani. Aceste sume depasesc cu mult nivelurile salariale medii din China.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor