Protestul "anti-maidanezi" a avut până la urmă loc

Lumanare.
Lumanare. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
07.09.2013

În jur de 200 de bucureşteni s-au strâns vineri seară, în Piaţa Romană din Bucureşti, pentru a cere rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Bucureşti şi pentru a îl comemora pe Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis luni de câinii vagabonzi. La protest au luat parte şi părinţii lui Ionuţ, care au cerut protecţie pentru copii în faţa câinilor maidanezi.

Mitingul nu a avut autorizaţie de la primărie. Organizatorii, comunitatea parinţilor online Desprecopii.com şi Asociaţia Pro Civilizaţie Secolul 21, au anunţat vineri că protestului "anti-maidanezi", cum l-au numit, nu a fost aprobat de primăria capitalei şi va fi reprogramat.

Totuşi, bucureştenii s-au strâns în Piaţa Romană, aşa cum fuseseră convocaţi iniţial de organizatori. Oameni de toate vârstele, copii, părinţi, bunici, au venit pentru a îl comemora pe Ionuţ şi pentru a cere demisia edililor care nu au strâns câinii de pe străzi.

Jadarmii nu au intervenit, deşi mitingul era neautorizat.

Bucureştenii au început să se adune, în jurul orei 19.00, pe trotuarul din zona Coloanelor, unde a fost aşezată o fotografie a lui Ionuţ, înconjurată de lumânări şi candele.

"Stop/Nu vreau să urmez eu!" scria pe pancardă ţinută de un copil.

"Vrem o ţară ca afară!", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu mai vrem să fim mâncaţi", "Asociaţia de Protecţie a Oamenilor", "Fără maidanezi", "Oprescu, demisia!", "Nu închidem ochii, neimplicarea ucide" au fost doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii au dorit să le transmită edililor lor.

Protestatarii au scandat, cerând demisia lui Oprescu şi Onţanu. "I-aţi castrat şi ne-au mâncat" le reproşează bucureştenii celor doi primari pe care îi considera vinovăţi că oraşul este invadat de câini.

"Fără Referendum" au cerut cei care vor măsuri de urgenţă pentru un Bucureşti fără câini vagabonzi. Mulţi dintre cei prezenţi la protest nu sunt de acord cu referendumul iniţiat de Sorin Oprescu, pe care îl consideră o pasare a răspunderii către cetăţean s io cheltuială care nu se justifică, în condiţiile în care există o lege ce permite autorităţilor locale să eutanasieze patrupedele fără stăpân.

De altfel, în anunţul de mobilizare pentru acest protest, postat de Facebook, asociaţia Pro Civilizaţie Secolul 21 scria că oamenii cer "autorităţilor care ne sfidează de peste 23 de ani să adune toţi câinii maidanezi de pe străzile Bucureştiului, aplicând Legea 227/2002".

În jurul orei 22.20, oamenii au îngenuncheat, pentru un moment de reculegere în memoria lui Ionuţ. Piaţa Romană a început apoi să se golească, bucureştenii plecând înspre casele lor.

Evenimentul, care s-a dorit atât protest cât şi ceremonie de comemorare, a avut loc la 5 zile de la moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de 4 ani omorât de o haită de maidanezi în zona Parcului Tei din Sectorul 2, aflat sub "oblăduirea" lui Neculai Onţanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor