PSD a semnat protocolul de colaborare cu ALDE

După ce a bătut palma cu UNPR-ul lui Oprea, PSD a semnat, miercuri, un protocol de colaborare şi cu ALDE, condus de Tăriceanu şi Constantin.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.02.2016

PSD şi ALDE au semnat miercuri protocolul de colaborare electorală, protocol despre care Liviu Dragnea susţinea că "va mări şansele în acest an electoral atât pentru PSD, cât şi pentru ALDE."

Potrivit stiripsesurse.ro, protocolul prevede că cele două formaţiuni pot face alianţe în teritoriu pentru alegerile locale urmând ca, după alegerile locale să formeze majorităţi în consiliile locale şi consiliile judeţene.

De asemenea, protocol mai prevede ca, în funcţie de rezultatele fiecărui partid la alegerile locale, se va discuta posibilitatea formării unei alianţe pentru alegerile parlamentare. În plus, conform sursei citate, există interdicţia neoficială de a face alianţe cu PNL şi Mişcarea Populară.

Reamintim ca anterior pactului cu ALDE, PSD şi-a asigurat şi colaborarea cu UNPR. În schimbul intrării pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare, Oprea a promis că formaţiunea sa va respinge modificarea legislaţiei pentru revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor