PSD-ALDE pierd majoritatea în Bucureşti. Turcescu: ”PMP rămâne în opoziţie în Consiliul General”

Liderul consilierilor generali PMP, Robert Turcescu, a anunţat luni că reprezentanţii partidului nu vor face o propunere pentru postul de viceprimar al Capitalei şi vor rămâne în opoziţie, astfel că PSD şi ALDE au pierdut în acest moment majoritatea în Consiliul General.
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP (Epoch Times România)

”Spun categoric şi răspicat, consilierii generali ai PMP sunt şi vor rămâne în opoziţie. Prin urmare, îi mulţumim doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, pentru ideea vehiculată în ultima perioadă în spaţiul public cum că ar putea lua în calcul şi un viceprimar de la Partidul Mişcarea Populară în şedinţa în care se va numi un nou viceprimar în locul vacantat de domnul Tudor Ionescu, dar anunţăm răspicat că nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar. Pe parcursul acestui mandat, consilierii generali ai PMP vor rămâne în opoziţie”, a declarat Turcescu presei, înainte de şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

El a mai arătat că PMP va vota în funcţie de proiectele propuse. ''Ne-am angajat în campania electorală să facem din Bucureşti o capitală funcţională, un oraş în care să se poată trăi mai bine, prin urmare, pe proiectele care propun un trai mai bun, de deblocarea unor situaţii care au adus blocaje în administrarea Capitalei, vom lua foarte în serios votarea acestor proiecte şi în măsura în care ele sunt congruente cu viziunea noastră despre ce înseamnă o capitală europeană, le vom vota'', a explicat Turcescu.

Reprezentantul PMP a dat ca exemplu faptul că ”Bucureştiul trebuie să scape de pacostea celor 7 bugete - 6 de la Primăriile de sector şi unul de la Primăria Capitalei”, arătând că trebuie să se pună capăt acestei ”fărâmiţări administrative către sectoare. În proiecte care ţin de împuternicirea Consiliilor locale ale sectoarelor să efectueze serviciul de salubrizare, activitatea de deratizare, considerăm că acest lucru nu este în regulă. Considerăm că licitaţiile trebuie să fie centralizate pentru că ţânţarii şi şobolanii nu stau numai într-un sector, ci trec dintr-unul în altul, aşa că nu putem fi de acord cu astfel de propuneri”.