Putin nu a pierdut contactul cu "realitatea" lui. Bine aţi venit în KGB Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin (D) şi Ministrul Apărării, Sergei Shoigu în inspecţie la exerciţiile militare ale marinei navale ruse în Oceanul Pacific, 16 iulie 2013.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin (D) şi Ministrul Apărării, Sergei Shoigu în inspecţie la exerciţiile militare ale marinei navale ruse în Oceanul Pacific, 16 iulie 2013. (ALEXEI NIKOLSKY / AFP / Getty Images)

Paul Roderick Gregory din cadrul Consiliului Internaţional Academic Consultativ de la Şcoala de Economie din Kiev a scris o analiză pentru publicaţia Forbes în care prezintă tacticile KGB-iste folosite de Rusia de-a lungul timpului, aceleaşi pe care le utilizează acum şi Vladimir Putin în Ucraina, în timp ce prezintă lumii o realitate deformată pentru a masca adevărul din spatele scenei.

În ziua de 25 decembrie 1979, serviciile secrete americane au detectat valuri de avioane militare sovietice care zburau în Afganistan. A doua zi, preşedintele Carter a primit o notă de la consilierul său de securitate naţională care prezenta posibile reacţii la o intervenţie sovietică pe scară largă. În noaptea de 27 decembrie, trupele KGB sovietice îmbrăcate în uniforme din Afganistan au atacat palatul în care era ascuns preşedintele afgan Amin, l-au executat, şi au ocupat puncte strategice de-a lungul Kabului într-o operaţiune de doar 45 de minute. Un post de radio, pretinzând că este al Kabulului, dar de fapt fiind din Uzbekistan, a anunţat că execuţia lui Amin a fost dispusă de Consiliul Revoluţionar al Poporului Afgan şi că un nou guvern condus de Babrak Karmal, un loialist sovietic, a fost format. Forţele terestre sovietice şi paraşutiştii au invadat în aceeaşi seară şi, în termen de cinci săptămâni, cinci divizii erau pe poziţii. Aşa a început războiul sovietic din Afganistan. (Paul Gregory, „Mlaştina Sovietică”).

Vladimir Putin, pe atunci un ofiţer ambiţios de informaţii externe al KGB-ului în vârstă de 27 de ani, a tras învăţămintele din invazia KGB a Afganistanului. În cei 14 ani în care a ocupat postul de lider suprem al Rusiei, el a folosit clasicele trucuri murdare ale KGB - provokatsia, desinformatsia şi maskirovka - pentru a duce Cecenia înapoi la epoca de piatră, în timp ce a instalat un regim marionetă, a intimidat şi a păstrat în linie Georgia, Armenia, Moldova, Asia Centrală, precum şi orice puncte de aprindere a intenţiilor de independenţă din fostul imperiu sovietic. Ucraina, ultima sa victimă, este, în lumea lui Putin, beneficiarul generosului ajutor umanitar rusesc impus de manipulările sinistre ale americanilor care aplică poporului ucrainean tehnici perfecţionate pe şobolani de laborator.

Scriptul KGB neschimbat al lui Putin datează încă de la anihilarea şi deportarea unor naţionalităţi întregi în anii 1930 de către Stalin şi de la atacarea Europei de Est a şefului Securităţii de Stat, Ivan Serov. Modelul rămâne acelaşi: camioane şi trupe blindate apar de nicăieri, invitate de către unele organizaţii locale obscure. Trupele iau controlul instalaţiilor strategice şi de comunicaţii şi anunţă un nou regim ales, care este apreciat de popor şi aplaudat de către rezidenţii recunoscători organizaţi de agenţii KGB.

Lumea înţelege clar că forţele ruse au lansat o invazie ilegitimă şi mascată contra unei naţiuni suverane, prin încălcarea tratatelor internaţionale care poartă propria lor semnătură. Aceştia au instalat un guvern marionetă şi au trecut la asigurarea controlului de teritoriu străin, în limitele care rămân să fie determinate.

După ce echilibrata Angela Merkel a Germaniei a vorbit la telefon cu Vladimir Putin despre criza din Ucraina, aceasta a declarat că Putin a pierdut contactul cu realitatea şi locuieşte într-o altă lume. Conferinţa de presă a lui Putin a fost o altă introducere şocantă în universul paralel al lui Putin, în care negru este alb, josul este sus şi soarele răsare pe timp de noapte.

În lumea lui Putin, toţi demonstranţii de pe străzile Moscovei sunt agenţi plătiţi de Hillary Clinton, iar acum de John Kerry, un student merită doi ani şi jumătate de închisoare pentru rănirea unui poliţist de revoltă puternic echipat cu o lămâie, mica armată georgiană a atacat forţele ruseşti fără provocare în timp ce georgienii turbaţi au ucişi şi mutilat cetăţenii din Abhazia, manifestanţii din Maidan sunt nazişti şi skinheads care ard trecătorii nevinovaţi de vii, poliţia anti-revoltă Berkut a lui Ianukovici a rezistat cu curaj în timp ce lunetiştii anti-semiţi i-au doborât unul câte unul, Ianukovici este preşedintele legitim deşi Ucraina nu are niciun preşedinte, noul guvernator din Crimeea se bucură de sprijinul unanim al poporului, ucrainenii vorbitori de limba rusă disperaţi au apelat la Rusia pentru ajutor umanitar şi uniformele ruseşti purtate de "forţe de autoapărare locale" din Crimeea au fost achiziţionate de la magazine second-hand.

Angela Merkel nu ar trebui să fie surprinsă de lipsa de contact cu realitatea a lui Putin, sau că el trăieşte "într-o altă lume". La urma urmei, ea a crescut în spatele unui zid, ridicat de eroii KGB-ului lui Putin pentru scopul expres de a ţine în afară "provocatorii inamici", nu pentru a opri oamenii să nu fugă. Cu toate acestea, cei precum John Kerry şi Barack Obama se confruntă cu universul alternativ al KGB-ului lui Putin pentru prima dată. Să sperăm că vor ajunge să înţeleagă necivilizatele provokatsia, desinformatsia, maskirovka, ale lui Putin şi "marea minciună" cât mai repede posibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii