Putin numit “ucigaş” într-un interviu susţinut de Trump la Fox News. Kremlinul doreşte scuze din partea Fox

Kremlinul susţine că doreşte o scuză din partea postului de televiziune american Fox News pentru ceea ce Moscova susţine că sunt comentarii “inacceptabile” făcute de unul dintre comentatorii canalului la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.
Bill O’Reilly, comentator la postul american de televiziune Fox News. (Getty Images)
Andrei Popescu
06.02.2017

Discutând cu preşedintele american Donald Trump într-un interviu difuzat duminică, comentatorul Bill O’Reilly de la Fox News l-a numit pe preşedintele rus un “ucigaş”.

Trump a răspuns: “Există o mulţime de ucigaşi. Noi avem o mulţime de ucigaşi. Ce credeţi? Ţara noastră este atât de nevinovată?”

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat luni că afirmaţia lui O’Reilly este “inacceptabilă şi insultătoare”.

Peskov a susţinut că Moscova ar dori să “primească o scuză la adresa preşedintelui” Putin din partea Fox News.

Peskov a refuzat să comenteze răspunsul lui Trump la remarca lui O’Reilly. Dar a precizat că Rusia nu este de acord cu afirmaţiile făcute de Casa Albă conform cărora Iranul este un stat terorist, adăugând totuşi că diferenţele de opinie dintre Rusia şi SUA nu ar trebui să oprească cele două state să construiască o relaţie mutual benefică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor