Feed-ul C-SPAN hăckuit cu o transmisie Russia Today

(Captură Foto)
Andrei Popescu
13.01.2017

Reţeau americană C-SPAN, care difuzează transmisii ale conferinţelor şi şedinţelor de interes public, a fost întreruptă joi de un material al televiziunii ruse RT, într-un incident bizar care a evidenţiat războiul subteran care pare că are loc în Statele Unite după victoria lui Donald Trump în alegeri.

În timp ce se transmitea o discuţie în Congresul SUA privind legea Securities and Exchange Commission Regulatory Accountability Act, streamul video a fost înlocuit brusc cu o transmisiune a unei emisiuni Russia Today (RT) - care difuza o pauză publicitară, pentru ca în scurt timp transmisia să revină în studioul RT unde prezentatorul a început să vorbească despre o ştire privitoare la un atac sinucigaş cu bombă.

C-SPAN a confirmat incidentul într-o declaraţie către International Business Times: “În această după-amiază (joi, n.r.), transmisiunea online a C-SPAN a fost pentru scurt timp hackuită cu un program al RT. Suntem în curs de anchetare şi rezolvare a problemei. Din moment ce RT este unul dintre canalele pe care noi le monitorizăm în mod regulat, presupunem că este vorba de o problemă de rutare internă. Dacă situaţia a fost diferită, vă vom aduce cu siguranţă la cunoştinţă”.

Incidentul a durat aproximativ 10 minute înainte ca feed-ul C-SPAN să fie restabilit. Întreruperea nu apare pe înregistrările canalului.

Incidentul are loc pe fundalul mai multor rapoarte publicate de serviciile americane de informaţii care susţin că hackerii ruşi au interferat cu alegerile prezidenţiale din SUA. Conform acuzaţiilor recente formulate de oficialii democraţi americani seniori, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost implicat în mod direct în furtul şi publicarea emailurilor private ce aparţin Comitetului Naţional Democrat şi lui John Podesta, preşedintele campaniei democratei Hillary Clinton.

Nu există dovezi în favoarea acestei afirmaţii foarte precise făcute de seniorii Partidului Democrat, care nu au specificat sursele de informare. Kremlinul a negat orice interferenţe în campania electorală americană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor