Putin s-a supărat pe prinţul Charles că l-a comparat cu Hitler. Cere explicaţii oficiale

P. P.
22.05.2014

focus

alte articole

Pamflet, preşedintele rus Vladimir Putin
Pamflet, preşedintele rus Vladimir Putin (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
P. P.
22.05.2014

Remarca prinţului Charles conform căruia Vladimir Putin ar semăna cu Adolf Hitler a provocat, joi, un scandal diplomatic, Moscova lansând o replică dură la adresa pretendentului la tronul Marii Britanii, a notat Reuters.

Prinţul britanic, în vârstă de 65 de ani, i-a spus unei femei care a fugit din Polonia în timpul celui al doilea Război Mondial că în Ucraina ”Putin face cam la fel ca Hitler”.

Remarca lui Charles, apreciată ca fiind ”bine-intenţionată”, nu era menită să devină publică deoarece familia regală n-ar trebui să-şi exprime opiniile politice în public.

Acţiunile Rusiei în Ucraina au atras denunţarea Moscovei de către Occident în repetate rânduri. Nici Putin n-a scăpat de represalii, acţiunile şi discursul său au fost comparate în repetate rânduri cu cele ale lui Adolf Hitler de la începutul celui de-al doilea Război Mondial.

Totuşi, Moscova a respins dur aceste afirmaţii, afirmând că ”nu vor arăta bine pentru viitorul monarh”, conform purtătorului de cuvânt al ministrului rus de Externe.

Chiar mai rău, afirmaţiile prinţului britanic, exprimate într-un mediu privat, au fost interpretate de către diplomaţia rusă ca fiind ”o campanie de propagandă împotriva Rusiei cu privire la o situaţie critică – situaţia din Ucraina - iar aşa ceva este inacceptabil, alarmant şi josnic”.

Putin, un fost spion KGB, s-a lăudat frecvent cu aşa zisele sacrificii ale ruşilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În ciuda faptului că mai mulţi oficiali l-au comparat în mod direct pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler, diplomaţii ruşi încearcă acum să obţină un răspuns oficial din partea Londrei în această privinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor