R.Moldova: Peste 100.000 de moldoveni susţin cursul european al ţării

Imagini din Chişinău,Republica Moldova (Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
03.11.2013

În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău se desfăşoară astăzi, 3 noiembrie, manifestaţii pentru susţinerea cursului european. Astfel, începând cu ora 9:30, participanţii la manifestaţie au început să se deplaseze spre PMAN. Din această cauză mai multe străzi din Capitală au fost blocate.

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a adresat un mesaj de susţinere zecilor de mii de moldoveni adunaţi azi la mitingul din central capitalei. Nicolae Timofti a declarat că a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale ca un simplu cetăţean, pentru a susţine cursul european al Republicii Moldova.

"Integrarea europeană e o şansă pentru a construi o societate care să aibă viziune, este vorba despre modernizarea şi civilizarea ţării. Să începem fiecare de la sine, de la strada şi casa noastră, să aducem valorile europene acasă, să ne vindecăm de bolile care ne ţin pe loc: corupţia la orice nivel şi alte vicii. Avem nevoie de un efort consolidat al tuturor, de implicare în numeroasele proiecte care au fost lansate în diverse domenii. Peste trei săptămâni, la Vilnius, vom primi un nou semnal de încredere din partea UE şi va trebui să muncim mai mult pentru a ne alinia la standarde. Sunt sigur că avem puterea să realizăm aceste angajamente”, a mai adăugat Timofti.

Evenimentul este organizat de cele trei partide din Coaliţia de la guvernare, în ajunul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Participanţii vor afla de ce Moldova a ales valorile europene şi care sunt avantajele pe care le oferă această opţiune cetăţenilor.

Reprezentanţii celor trei formaţiuni politice au făcut un apel către participanţi să renunţe la simbolurile de partid şi să se înarmeze cu drapelele Republicii Moldova şi ale Uniunii Europene. Opoziţia comunistă i-a îndemnat pe oameni să boicoteze evenimentul.

Zeci de mii de moldoveni din toate colţurile ţării au venit astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), pentru a participa la mitingul de amploare în sprijinul cursului european al ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor