Raed Arafat: Răniţii aduşi în ţară sunt conştienţi, pe când cei care au rămas în Ungaria sunt în stare critică

Echipaj SMURD (Epoch Times România)
Epoch Times România
01.09.2013

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că cei 11 răniţi în accidentul de vineri din Ungaria care au fost aduşi în ţară sunt conştienţi, pe când ceilalţi şapte care au rămas în Ungaria sunt în stare gravă, relatează Mediafax.

Cei 11 răniţi aduşi cu un avion militar au fost preluaţi de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD şi au fost transportaţi la spitalele Floreasca, Universitar şi Bagdasar-Arseni.

Conform opiniei lui Arafat, unii dintre cei 11 răniţi aduşi în ţară prezintă doar fracturi şi au fost deja operaţi în Ungaria.

În Ungaria au rămas internate şapte persoane care se află într-o stare mult prea gravă pentru a putea suporta un transport. Doi dintre răniţii rămaşi în Ungaria sunt copii care prezintă leziuni ale ficatului şi splinei, a explicat medicul Arafat.

"Copiii mai ales au avut leziuni, au decis să le trateze într-un mod conservator. Unul are leziune de ficat, altul de splină. Unul dintre pacienţii rămaşi se află în operaţie, alţii la terapie intensivă în stare critică intubaţi şi ventilaţi", a spus secretarul de stat.

Persoanele care nu au putut fi transportate în România se află încă la terapie intensivă, intubate şi ventilate.

Pentru ceilalţi şapte răniţi, decizia pentru a fi aduşi în ţară se va lua în funcţie de fiecare pacient, individual.

În ceea ce-i priveşte pe cei trei români decedaţi în accident, autopsiile acestora au fost finalizate, urmând ca trupurile neînsufleţite să fie aduse în ţară după îndeplinirea formalităţilor consulare.

Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta. Accidentul a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, iar microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano şi avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români.

Conform unor prime declaraţii, şoferii aveau toate atestatele, fiecare avea permis de cel puţin 10 ani şi vina nu este a şoferilor români.

Victimele se întorceau în Italia după petrecerea vacanţei în România.

Din primele date, accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a lovit spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Au mai fost 9 maşini avariate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor