Raeţchi, despre milioanele propuse de PSD şi USB pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cele 10 milioane de lei propuse de PSD şi cele 2 milioane de lei propuse de Uniunea Salvaţi Bucureştiul pentru Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul Sectorului 1 nu trebuie abordate nici din perspectiva mistică, nici din perspectiva anti-clericală, nici măcar din unghi ideologic, a declarat sâmbătă, pe contul său de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

În opinia liberalului, este strict o problemă de legalitate şi logică bugetară să nu oferi banii Sectorului 1 pentru o construcţie din Sectorul 5.

"Când decidenţii bugetari vor fi corect aleşi (Primăria Municipiului Bucureşti sau Primăria Sectorului 5) atunci va avea sens o dezbatere publică pe subiect. Sunt absolut convins că USB îşi va corecta în cursul săptămânii viitoare poziţia, renunţând la ideea unei donaţii de 2 milioane de lei şi solicitând ca tema să fie trimisă adresantului corect", a explicat Ovidiu Raeţchi.

PSD a solicitat Consiliului Local al Sectorului 1 alocarea a 10 milioane lei din bugetul primăriei, ca şi contribuţie la construirea Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul primăriei. Proiectul nu a întrunit numărul necesar de votului "pentru", în ciuda discursului susţinut de reprezentantul Patriarhiei care a afirmat că, fără acest sprijin bănesc şantierul se va închide întrucât se află în incapacitate de plată.

De partea cealaltă, ca soluţie de compromis, USB a propus alocarea a 2 milioane de RON în prezent din bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului pentru a nu se bloca lucrările şi pentru restul de bani să se organizeze o dezbatere publică, însă consilierii PSD au votat împotrivă.