Raeţchi: Propunerea ALDE de introducere a unor privilegii pentru înalt demnitari este medievală

Propunerea ALDE de introducere a unor privilegii pentru "demnitari de rangul I şi II" vine din logica Evului Mediu şi este jignitoare la adresa tuturor românilor, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.08.2016

Propunerea venită din partea liderului ALDE din Timiş, Marin Cucşa, de introducere a unor privilegii de prioritate pentru "demnitari de rangul I şi II" este medievală, ofensatoare şi neconstituţională, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Bucureşti Ovidiu Raeţchi.

"Propunerea ALDE de introducere a unor privilegii pentru "demnitari de rangul I şi II" vine din logica Evului Mediu şi este jignitoare la adresa tuturor românilor. "Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cât sunt preşedinte sau şef al Senatului să poată să meargă să îşi ridice permisul pentru a nu împiedica alte activităţi pe care le au din punct de vedere administrativ", a spus liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, cu gândul la şeful său pe linie de partid, Călin Popescu Tăriceanu", a comentat deputatul PNL.

În opinia lui Ovidiu Raeţchi, propunerea liderului ALDE Timiş este de neînţeles pentru un partid care se intitulează democrat şi liberal.

"Este exclus ca Partidul Naţional Liberal - ca orice partid constituţional, în fapt - să accepte propuneri de tipul celei lansate azi în dezbatere de liderul ALDE Marin Cucşa, vizând introducerea unor privilegii de prioritate pentru "demnitari de rangul I şi II".

Singurele înlesniri acceptabile pentru un demnitar - într-o democraţie - sunt cele care ţin de securitatea acestuia; coloana oficială, de pildă, reprezintă o măsură care să micşoreze riscul unui atentat, nu o facilitate de tip Gabriel Oprea. Iar aceste măsuri de siguranţă sunt acordate restrictiv, în condiţii speciale.

Altfel, nu există nicio raţiune constituţională pentru care "un cetăţean oarecare" să ofere prioritate "unui demnitar de rang I sau II". Este uluitor că un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate să vorbească, în anul 2016, despre privilegii şi despre rang", a declarat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor