Raeţchi: Triunghiul penalilor harnici – Dragnea, Ponta, Tăriceanu – pregăteşte o capcană

Triunghiul penalilor harnici – Dragnea, Ponta, Tăriceanu – vrea guvern cu puteri limitate în campania electorală pentru a-l lega de mâini şi de picioare pe premierul Dacian Cioloş şi a-l acuza apoi că este incompetent, a opinat liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au lansat varianta unui guvern cu puteri limitate, condus tot de Dacian Cioloş, după votarea unei moţiuni de cenzură, pentru a-l lega de mâini şi de picioare pe actualul premier şi a-l acuza că este incompetent şi nu face nimic, a declarat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi.

"De câteva zile, a devenit neobosit triunghiul penal Dragnea, Ponta, Tăriceanu, aceşti Athos, Portos şi Aramis ai dosarelor DNA: ei ameninţă cu dărâmarea guvernului Cioloş, un guvern votat de PSD şi ALDE în urmă cu câteva luni. Păcatul principal al actualului Executiv este acela că a deranjat interesele lui Liviu Dragnea atunci când a refuzat să o schimbe din funcţie pe Raluca Prună sau pe cele ale lui Victor Ponta atunci când ministrul Educaţiei i-a retras, în sfârşit, titlul de doctor.

Speriaţi că vor rămâne în continuare fără puterea pe care au pierdut-o, treptat, după prezidenţialele din 2014, vor să îşi ia toate măsurile de precauţie şi să demită Guvernul Cioloş prin moţiune de cenzură cât mai repede, chiar la începutul lunii septembrie, dar să-l menţină provizoriu, cu atribuţii limitate până la alegeri.

Cu alte cuvinte, Dragnea-Ponta-Tăriceanu leagă de mâini şi de picioare guvernul Cioloş pentru a-l arăta apoi cu degetul şi a-l acuza că este incompetent şi nu face nimic. Preferă ca întrega ţara să rămână în stand-by timp de 3 luni pentru ca ei să facă un joc de imagine de care să profite electoral şi să câştige alegerile", a declarat deputatul PNL.

Vicepreşedintele PNL Bucureşti este de părere că social-democraţii nu au uitat mesajul fostului premier Victor Ponta din 2014: "Dacă nu câştigăm alegerile, scapă cine poate".

"Aşa se explică războiul început în urmă cu câteva zile şi sunt convins că în capul celor trei se repetă mesajul devenit celebru în 2014, înainte de prezidenţiale, pe care Victor Ponta îl spunea social-democraţilor în spatele uşilor închise: „Dacă nu câştigăm, scapă cine poate”. De aici şi graba lor de a pune sub control tot, în cel mai scurt timp", a adăugat Ovidiu Raeţchi.