"Ramona Mănescu, tunuri imobiliare în tandem cu mafia retrocedărilor" - investigaţie RISE Project

RISE Project a început să publice, sub titlul "Oraşul Subteran", o serie de articole despre felul în care bunuri confiscate în timpul comunismului au fost restituite nu urmaşilor familiilor expropriate, ci unei elite politico-economice emanate de anii tranziţiei.
Ramona Mănescu
Ramona Mănescu (Epoch Times România)

Fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta, actual deputat din partea PNL în Parlamentul European, Ramona Manescu a câştigat 2,35 milioane de euro din specularea drepturilor succesorale ale unor terenuri din Sectorul 6, dezvăluie jurnaliştii de la RISE Project.

S-a întâmplat înainte de a fi aleasă în legislativul de la Bruxelles, când aproape că era o necunoscută pe scena politică.

Banii pe care i-a obţinut din aceste tranzacţii sunt atât de mulţi - la scara veniturilor unui om de rând - încât echivalează cu 31 de salarii anuale ale unui demnintar plătit regeşte în Capitala Uniunii Europene.

Mănescu a intrat în hora afacerilor cu terenuri retrocedate, ascunzându-se în spatele unor interpuşi, ca şi toţi ceilalţi alături de care a extras 14,2 hectare din proprietatea Bucureştiului.

Episodul 1 din "Oraşul Subteran" - intraţi aici pentru continuare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne