Războiul politic ajunge în faţa instanţei. Geoană îl dă în judecată pe ministrul Eugen Nicolicea

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

Senatorul Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD, a anunţat sâmbătă, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, că îl va da în judecată pe ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, pentru calomnie, după ce acesta l-a acuzat că a luat mită pentru a-l demite.

În prezent vicepreşedinte UNPR, Eugen Nicolicea a fost şeful organizaţiei PSD Mehedinţi însă a fost exclus din partid. Acesta acuza vineri seara, la acelaşi post de televiziune, că Geoană a încasat 40.000 de euro pentru ca el să fie exclus din partid, în anul 2008.

"El a primit 40.000 de euro ca să mă dea afară din partid. El a primit banii. A spus şi în grupul din Parlament. În 2008 s-a întâmplat", a declarat Nicolicea.

Acuzaţia l-a supărat tare pe Mircea Geoană care a catalogat afirmaţia ministrului drept cea mai mare invenţie şi minciună pe care a auzit-o vreodată.

"De 5 ani de zile am acceptat fără să reacţionez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea. Eu pot să înţeleg şi lunga suită de calomnii şi neadevăruri pe care le-a spus despre mine, dar de această dată vreau să fiu extrem de clar. Dacă are întrebări cu privire la modul în care a fost exclus, are un coleg de guvern, pe vicepreşedintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la şedinţa de atunci a organizaţiei", a declarat sâmbătă Mircea Geoană.

"Totul are o limită. În clipa în care vii în spaţiul public cu astfel de acuzaţii mincinoase, atunci pot să spun că luni dimineaţă îl dau în judecată. Este cea mai mare invenţie şi minciună pe care am auzit-o vreodată. Iar banii pe care îi voi obţine ca daune pentru insultă, calomnie şi minciună le voi dona unui ONG cu o singură condiţie: să inventeze un premiu anual pentru lichelism şi traseism în politică. Cred că domnul Nicolicea s-ar califica într-un "grup select" de politicieni care pot primi o astfel de etichetă. Să vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil", a mai adăugat senatorul.