Ultima încercare a lui Geoană de a salva partidul

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Proaspăt exclus din PSD, senatorul Mircea Geoană, a explicat miercuri că niciodată PSD nu a fost într-o situaţie mai delicată decât acum, iar el are de gând să mai facă "o ultimă încercare" de a salva partidul, oferind "un proiect de relansare politică, de redemocratizare internă", relatează Agerpres.

"Numai un sentiment de răspundere şi de obligaţie morală faţă de milioanele de oameni care m-au votat şi ne-au votat mă fac să mai fac o ultimă încercare de a pune umărul într-o formulă care sunt convins că va putea fi găsită pentru a putea să ducem PSD mai departe. În condiţiile în care oamenii vor rămâne la fel de agăţaţi de aceleaşi figuri care astăzi sunt total epuizate din punct de vedere moral, politic şi electoral, în clipa respectivă, evident că ne vom gândi şi la alte soluţii", a afirmat Mircea Geoană.

Concret, Mircea Geoană are de gând să ofere PSD-ului un proiect de relansare politică şi redemocratizare internă, lucruri despre care susţine că au dispărut complet "în era Ponta".

"Prima mea opţiune este o reinventare profundă a PSD, o modernizare şi o democratizare şi o reideologizare autentice ale PSD. Dacă acest lucru mai este încă posibil. Eu sper ca la un congres în care vor vota, conform statutului, 500.000 de membri, un adevărat referendum intern, îmi este greu să cred că cei 500.000 de membri ai PSD vor vota la fel cum le spun 10, 20, 30 de lideri care se agaţă de putere sau le e frică de faptul că vine justiţia şi le poate afecta interesele", a explicat fostul lider PSD, adăugând că niciodată PSD nu a fost într-o situaţie mai delicată decât acum.

Cu altă ocazie, Mircea Geoană a făcut apel la membrii PSD "adevăraţi" să-şi ia partidul înapoi, prin vot, din mâinile "triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea", o frăţie a banului care promovează corupţia şi nu reprezintă stânga adevărată. Dacă cei câteva sute de mii de membri PSD care vor trebui în curând să voteze alegerea preşedintelui formaţiunii, nu vor ridica vocea şi dacă nu îşi vor cere dreptul, atunci Geoană a anunţat că va trebui să fie construită o nouă platformă a unei stângi moderne democratice care ascultă de vocea străzii, iar "oamenii străzii au spus stop corupţiei, mesajului anti-UE, anti-justiţie şi anti-americani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne