Recursul compensatoriu, efect neaşteptat. Dan Voiculescu îi cere reparaţii morale lui Tudorel Toader

Eliberat după ce a executat doar 3 ani de închisoare din cei 10 primiţi, după ce a avut posibilitatea să scrie 11 lucrări şi să posteze frecvent pe blog, Dan Voiculescu îi transmite lui Tudorel Toader că aşteaptă "o justă reparaţie morală" căci şi el avea dreptul să beneficieze de legea recursului compensatoriu.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Eliberat condiţionat din închisoare înainte ca uriaşul prejudiciu din dosarul ICA să fi fost recuperat, Dan Voiculescu cere compensaţii morale pentru condiţiile în care a fost închis. Într-o scrisoarea adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, fondatorul Antenelor atrage atenţia că "legea este valabilă pentru toţi", motiv pentru care ar trebui să beneficieze şi el de prevederile legii recursului compensatoriu, lege care, reamintim, a scos de după gratii de-a valma violatori, tâlhari, ucigaşi, pe motiv ca au fost închis în condiţii necorespunzătoare.

"Vreau să vă precizez că într-un stat de drept legea este valabilă pentru toţi, fără privilegii şi fără discriminări (aşa cum spune art. 16 din Constituţie).

În consecinţă, atâta timp cât există o lege în vigoare care acordă 6 zile/lună reducere din pedeapsă pentru detenţia în condiţii necorespunzătoare din penitenciarele româneşti, nu văd sensul precizărilor dumneavoastră publice.

Vă aduc la cunoştinţa că am stat 3 ani de zile în penitenciar, în condiţii pe care normele europene le cataloghează ca fiind necorespunzătoare sau alteori, inumane.

Dreptul meu de a beneficia de acele zile care se scad din pedeapsă este incontestabil", scrie Voiculescu, în scrisoarea adresată lui Tudorel Toader, semnată Prof. Univ. Dr. Dan Voiculescu.

În scrisoarea sa, Voiculescu îi reaminteşte lui Toader că este un cetăţean "care beneficiază de toate drepturile prevăzute în Constituţie", mai puţin acelea de a alege şi a fi numit, şi de a conduce o societate comercială, drepturi ce i-au fost retrase de judecătoarea Camelia Bogdan în sentinţa de condamnarea la închisoare.

"Aştept de la dumneavoastră o justă reparaţie morală!", îşi încheie Voiculescu scrisoarea.

Reamintim că, deşi condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizări frauduloase a ICA, Dan Voiculescu a ieşit după doar 3 ani, prejudiciul în dosar fiind recuperat doar într-o măsură infimă. Cât a stat în închisoare, în condiţii pe care le reclamă a fi neconforme, Voiculescu a avut posibilitatea să scrie 11 lucrări aşa-zis ştiinţifice, care i-au adus reducere de pedeapsă şi şi-a postat frecvent cugetările pe blog.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne