Relu Fenechiu, actorul unei noi plângeri penale

Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Pe numele lui Relu Fenechiu, fost Ministru al Transporturilor, închis la penitenciarul Iaşi în prezent, a fost înaintată o nouă plângere penală. Un ieşean ce locuieşte în cartierul de vile deţinut de Fenechiu a depus o plângere penală împotriva fostului deputat PNL, informează Ziarul de Iaşi.

Ieşeanul Ioan D. sesisează o serie de presupuse abuzuri comise de fraţii Relu şi Lucian Fenechiu, precum şi de omul de afaceri ieşean Bogdan Damian în cartierul de vile I.C. Brătianu, din zona Bucium. Ioan D. nu a precizat infracţiunea de care îi acuză pe fraţii Fenechiu şi pe Damian, însă din conţinutul sesizării sale ar reieşi că aceasta ar fi de înşelăciune.

Ioan D. reclamă că fostul ministru al transporturilor a înfiinţat o asociaţie de proprietari în cartierul de vile, fără acordul unora dintre proprietarii de acolo şi ar fi solicitat, de-a lungul timpului, pe lângă plata utilităţilor şi cheltuielile asociaţiei cu salariile angajaţilor, iluminatul stradal etc. Locatarii cartierului de vile care au refuzat să plătească sumele de bani în plus, solicitate de asociaţie, s-au trezit debranşaţi de la utilităţi sau executaţi silit. Lucian Fenechiu şi Bogdan Damian au fost reclamaţi şi ei întrucât au avut funcţii de conducere în cadrul asociaţiei.

De altfel, locatarii lui Fenechiu au contestat şi în instanţă legalitatea înfiinţării respectivei asociaţiei, procesul fiind pierdut în luna octombrie a anului trecut.

"Există o stare conflictuală continuă în acest cartier. Dacă ştiam câte golănii se fac, nu mai cumpăram. Această asociaţie de proprietari, din care nu fac parte, a fost înfiinţată abuziv, fără să aibă acordul a jumătate plus unu dintre proprietari. Toate utilităţile, în afară de apă, le plătim către furnizori, însă apa o plătim direct în contul Fene Grup şi ei, prin asociaţia de proprietari, ne bagă fel de fel de cheltuieli şi penalizări. Este o golănie mare, eu mă consider înşelat. Locatarii nu au fost de acord în niciun moment cu înfiinţarea asociaţiei, nu au semnat acordul de asociere şi nici nu au aderat în vreun fel la aceasta. Obiectul de activitate al acestei asociaţii este unul ilicit, imoral, contrar ordinii publice şi care îngrădeşte dreptul constituţional de liber acces la proprietate", a declarat nemulţumit un proprietar de vilă din cartierul lui Relu Fenechiu, în luna mai.

Reclamaţia penală depusă de Ioan D. a ajuns iniţial la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi, având în vedere calitatea de deputat a lui Relu Fenechiu, a fost declinată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

În prezent fraţii Relu şi Lucian Fenechiu şi Mihai Bogdan Damian împart o celulă în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi. Cei trei se află după gratii din data de 30 ianuarie, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României a dat sentinţa definitivă în dosarul „Tranformatorul“. Relu Fenechiu, care în perioada 2002 - 2005 a cumpărat transformatoare vechi de la rromi şi le-a vândut pe post de noi către stat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. De aceeaşi pedeapsă "beneficiază" şi fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, precum şi Mihai Bogdan Damian.

În prima zi la puşcărie, când a primit castronul şi lingura, conform relatărilor presei, Relu Fenechiu "a plâns ca un copil."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne