Remaniere la Palatul Buckingham, Prinţul Charles se apropie de tron

Mioara Stoica
20.01.2014

alte articole

Prinţul Charles. (Dan Kitwood - WPA Pool / Getty Images)
Mioara Stoica
20.01.2014

Prinţul Charles a făcut un pas important spre tron transferând cele 10 persoane care au grijă de imaginea sa de la reşedinţa din Clarence House la Palatul Buckingham. Începând cu luna februarie aceştia vor fi cei care vor conduce comunicările familiei regale, inclusiv cele ale Reginei. De fapt, moştenitorul tronului a asumat o mai mare putere: va decide personal, în fiecare zi, despre care membri ai familiei sale se va discuta în ziare, televiziune şi mass-media şi în ce mod, relatează luni La Stampa.

Oficial, decizia a fost luată de comun acord în cadrul unei reuniuni de familie, care a avut loc la sfârşitul anului trecut, la care au fost prezenţi Elisabeta şi soţul ei Filip. Regina va împlini vârstă de 88 ani în aprilie şi Ducele de Edinburgh 93 de ani în iunie. Amândoi şi-au redus foarte mult angajamentele şi au început o tranziţie lentă care îl va conduce pe Charles la tron ​​într-un viitor nu prea îndepărtat. Dar sunt voci care deja insinuează, cu rea intenţie, că Charles a luat mai mult decât ceea ce i-a fost oferit, preocupat de simpatia tot mai mare din jurul fiului său William şi a soţiei sale Kate, în fiecare apariţie publică.

În fruntea noii echipe care se ocupă de comunicările de la Palatul Buckingham, moştenitorul tronului a pus-o pe Sally Osman, în vârstă de 54 de ani, un veteran al comunicărilor la BBC. Ea a fost cea care a gestionat activitatea complexă de presupusa sinucidere a Dr. David Kelly, omul care a informat televiziunea că probele guvernului cu privire la armele chimice ale lui Saddam Hussein erau false. Cei care o cunosc spun că este o femeie calmă, sensibilă şi uşor accesibilă, calităţi care îi sunt pe plac lui Charles. La Palatul Buckingham Sally va avea de a face cu vechiul personalul a reginei, care rămâne în mod oficial în birou. În special cu Sir Christopher Geidt, în vârstă de 52 de ani, un fost ofiţer de la Garda Scoţiană, un fost diplomat şi, probabil, fost agent al serviciilor secrete, secretarul privat al reginei de şapte ani.

Se spune că Charles se află în relaţii bune cu Sir Christopher şi că amândoi văd în viitor o monarhie mai flexibilă şi cu mai puţine rude în jur de întreţinut, un lucru care i-a alarmat pe prinţii Edward şi Andrew.

Poate ca lucrurile se vor schimba în bine. Până în prezent, fiecare membru al familiei avea un şef al biroului de presă, întotdeauna foarte rezervat şi diplomatic. De multe ori s-au întrecut cu adevărat unii pe alţii în comunicarea de evenimente care aveau loc în aceeaşi zi şi a existat puţină coordonare între ele. William, Kate şi Harry îl vor ţine în continuare ca responsabil pe Ed Perkins, tânărul lor şef de comunicare care provine tot de la BBC, dar care va trebui să concorde totul cu echipa lui Charles.

Sally Osman se pregăteşte să contureze imaginea cea mai bună pe care prinţul o va oferi în rolul de rege, după ce a aşteptat deja 65 de ani. Nu vor mai fi gafe şi nici glume lipsite de respect şi nici pretenţii de a schimba lumea eliminând zgârie-norii, clădiri hidoase pline de superstaruri, aşa cum le numeşte Charles. Dar se spune că va fi destul de uşor cu Charles. Adevărata provocare, spun deja toţi, este aceea de a-i face pe supuşii săi să o accepte pe Camilla.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor