ReStart pentru un jurnalism de calitate, în sprijinul studenţilor din Chişinău!

(photos.com)

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova - ULIM a devenit partener oficial în cadrul Proiectului ReStart - pentru un jurnalism de calitate. Acordul de parteneriat a fost semnat la sfârşitul săptămânii, la Chişinău, de către rectorul Universităţii ULIM din Republica Moldova, academicianul Andrei Galben, şi preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac. La ceremonia de semnare au fost prezenţi reprezentanţi ai Senatului prestigioasei instituţii basarabene, dar şi rectorul Universităţii Danubius din Galaţi, Andy Puşcă, unul dintre iniţiatorii Proiectului ReStart.

Proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate a fost lansat anul acesta, în data 3 mai, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Iniţiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, informează MediaSind, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Proiectul se adresează studenţilor din universităţile româneşti care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate. Proiectul–pilot a fost lansat la Universitatea Danubius din Galaţi împreună cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, în urmă cu doi ani. În acest timp, studenţii instituţiei au fost familiarizaţi de către specialişti AGERPRES şi MediaSind cu principiile profesiei de jurnalism şi cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului. Având un real succes, proiectul a fost extins acum şi la celelalte universităţi din ţară.

ReStart urmăreşte ca studenţii să intre în contact nemijlocit cu exigenţele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activităţi redacţionale, prin redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de voluntari Agerpres, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naţionali/internaţionali, pe site-urile universităţilor participante, şi vor fi promovate în presă. Cele mai bune materiale vor fi premiate!

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului, ce se va desfăşura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 - 3 mai 2017, ii pot contacta pe organizatori la adresa de mail: restart@mediasind.ro, până la data de 1 octombrie 2016, iar data limită de înscriere a studenţilor este 1 noiembrie 2016.

Până în prezent, alături de ANP AGERPRES, au semnat acorduri de parteneriat cu SRJ MediaSind, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Danubius din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanţa şi cotidianul Bursa, urmând să semneze şi alte instituţii din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură