Reţeaua de termoficare a Capitalei nu va rezista şi iarna următoare - Viceprimar Bucureşti

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

Reţeaua de termoficare s-ar putea să cedeze iarna viitoare, întrucât 80% din instalaţii sunt sub "risc maxim" din punct de vedere tehnic, tronsoanele având o vechime de 20 de ani, afirmă viceprimarul Cornel Pieptea citat de Mediafax.

"Din punct de vedere tehnic, reţeaua nu va rezista şi în iarna următoare. Există risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se încadrează peste 80% din reţea, care are o vechime de peste 20 de ani", a declarat viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea.

Acesta a mai explicat că în aceste condiţii, în iarna următoare bucureştenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de încălzire.

RADET s-ar afla "în prag de faliment" şi "în colaps financiar", existând îndeplinite chiar şi condiţiile pentru declasarea procedurii de insolvenţă, a mai adăugat Pieptea.

"Situaţia e extrem de gravă. În această iarnă au fost patru avarii majore care au afectat câte două sectoare şi sute de mii de bucureşteni. Agentul termic nu a ajuns la populaţie la parametrii contractuali", a declarat viceprimarul.

Viceprimarul a solicitat primului ministrui Victor Ponta şi primarului general Sorin Oprescu să se preocupe de situaţia bucureştenilor şi să respecte promisiunile pe care le-a făcut în legătură cu finanţarea RADET şi transformarea rapidă a regiei în societate.

"Îi somez pe Victor Ponta şi Sorin Oprescu să-şi respecte obligaţiile asumate, să ducă la îndeplinirea memorandumul privind fuziunea RADET cu ELCEN", a spus Pieptea.

Acesta a afirmat că grupul PNL din cadrul CGMB propune ca lucrările la reţeaua de termoficare să se facă direct de Primărie, fără să se aloce banii la RADET, începând din acest an.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne