Rezistenţa se distanţează de conflictul Dragnea-Grindeanu: Nu este lupta noastră şi nu este o luptă pentru ţară!

În calitate de membri ai societăţii civile noi, comunitatea REZISTENTA susţine permanenţa unor valori morale, lupta anti corupţie, profesionalismul şi în niciun caz implicarea în războaiele interne ale PSD.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce Liviu Dragnea se chinuie să dea jos premierul pe care el personal l-a pus in fruntea Guvernului, în presă şi pe Facebook au tot apărut informaţii cum că protestatarii #rezist l-ar sprijini pe Grindeanu, devenit, iată, o "victimă" a liderului PSD. În lumina acestor evenimente, echipa paginii 600000 pentru Rezistenţa şi grupului #REZISTENŢA (grup coagulat în urma izbucnirii protestelor anti OUG-13) transmite că lupta din interiorul PSD nu este lupta lor şi nu este o luptă pentru ţară.

Redăm poziţia comunităţii REZISTENŢA.

#rezist este un hashtag care reprezintă un set de valori civice şi morale şi, din perspectiva noastră, aşa ar trebui interpretat. Fiind un simbol cu acces liber nu există un monopol asupra lui, a fost folosit intens de diverse persoane şi organizaţii şi poate fi utilizat inclusiv pentru a denigra sau manipula.

În calitate de membri ai societăţii civile noi susţinem permanenţa unor valori morale, lupta anti corupţie, profesionalismul, consecvenţa în apărarea unor principii şi demersurile orientate către societate, nu implicarea în războaiele interne ale niciunui partid.

Apreciem faptul că dl. Grindeanu a luat, în sfârşit, atitudine împotriva celui care punea presiune pe domnia sa, dar aceasta nu este lupta noastră şi nu este o luptă pentru ţară.

În mod firesc dorim rezolvarea rapidă a crizei politice din PSD şi Guvern la fel cum ne dorim şi rezolvarea tensiunilor din interiorul Opoziţiei parlamentare, pentru că cei care suferă sunt tot oamenii obişnuiţi care îşi doresc o guvernare responsabilă şi competentă, în interesul cetăţenilor.

Considerăm că eşecul atacurilor asupra justiţiei care au dus la războiul intern din PSD este, în principal, meritul şi victoria celor care au protestat în stradă atât în ţară cât şi în diaspora susţinând răspicat că doresc o Românie guvernată pentru binele comun, cetăţeni care au urmărit derapajele de la democraţie şi i-au împiedicat pe anumiţi politicieni să îşi facă jocurile murdare, s-au implicat în acţiuni civice şi au încercat să deschidă dialoguri cu clasa politică.

Vom păstra acelaşi nivel de vigilenţă pe care l-am avut de la înfiinţarea grupului şi până în prezent, fără a ne abate de la principiile în numele cărora am ieşit în stradă şi ne asumăm în continuare rolul de formatori de opinie apartinici care militează pentru responsabilitate personală şi profesională, pentru transparenţă şi democraţie participativă.", transmit 600000 pentru Rezistenţa şi #REZISTENŢA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne