Robert Negoiţă se pregăteşte de alegeri. Mită electorală mascată în asistenţă socială?

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, se pregăteşte de alegeri - vrea să suplimenteze cu 20.000 numărul asistaţilor sociali din sector, oamenii urmând să primească pachete cu alimente în valoare de 120 de lei.
Robert Negoita - Primarul Sectorului 3
Robert Negoita - Primarul Sectorului 3 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu mai puţin de o treime din locuitorii sectorului 3 al Capitalei ar urma să fie "asistaţi social" în cazul în care Consiliul Local - unde PSD deţine majoritatea - va adopta miercuri propunerea ca numărul beneficiarilor de pachete cu alimente să crească de la 35.000 la 55.000, dezvăluie evz.ro.

Potrivit proiectului de hotărâre, care intră azi în dezbaterea Consiliului Local al Sectorului 3, până acum au beneficiat de aceste ajutoare circa 33.000 de persoane, din plafonul de 35.000. Valoarea pachetului cu alimente este de 120 de lei şi se acordă de două ori pe an.

Acum, CL vrea să majoreze numărul asistaţilor sociali la 55.000 pentru "prevenirea şi combaterea sărăciei", cheltuielile urmând să fie suportate de la bugetul acestui sector. În hotărâre nu este precizat impactul buegtar al deciziei.

Reamintim că primarul sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, a anunţat luni că şi-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat, asta în ciuda faptului că este urmărit penal pentru un tun de 77 de milioane de lei de procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne