România ajunge fieful "baronilor" roşii. PSD controlează trei sferturi dintre judeţele ţării

Armata roşie a lui Dragnea a cucerit România. PSD a ajuns să controleze trei sferturi dintre judeţe, deşi la alegerile locale a obţinut un scor de doar 42%.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidele politice au ajuns la finalul negocierilor pentru şefia consiliilor judeţene, iar situaţia rezultată a răsturnat practic votul popular în contextul în care aşa-numiţii "baroni locali" nu au mai fost aleşi direct prin votul populaţiei, ci ca urmare a înţelegerilor politice.

Cu un scor electoral de 42% obţinut la alegerile locale, PSD-ul lui Liviu Dragnea a ajuns să pună mâna pe aproape 70% dintre Consilille Judeţene, graţie negocierilor purtate cu partidele mai mici. Cu alte cuvinte, alegerea indirectă a şefilor de judeţe schimbă votul dat de români în 5 iunie, informează Digi 24.

PSD a reuşit să îşi impună oamenii la şefia a 29 de consilii şi să formeze alianţe în 31 de judeţe, în timp ce PNL, deşi a avut un scor electoral cu zece procente mai mic, a acaparat doar şapte judeţe şi au reuşit să adune majorităţi în alte două.

UDMR şi PMP au ieşit cele mai câştigate din moment formarea majorităţilor din consilii au depins de ele.

Partidul lui Traian Băsescu - care a obţinut un scor de doar 4,4% - a încheiat nouă majorităţi cu PSD şi PNL, iar UDMR - cu un scor de 4,9% - a intrat în opt majorităţi judeţene şi a obţinut cinci preşedinţi de Consiliu Judeţean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne