România oferă 130.000 de dolari Iordaniei, pentru sprijin privind refugiaţii sirieni

Epoch Times România
11.10.2012

România a decis să acorde guvernului iordanian un ajutor umanitar financiar din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare, în valoare de 130.000 de dolari, precum şi sprijin material, pentru refugiaţii sirieni.

Ministrul de externe Titus Corlăţean, aflat în vizită oficială în Iordania, a vizitat joi o tabăra de refugiaţi sirieni de la Za’atari, care se află la aproximativ 17 km de graniţa iordaniano-siriană şi care adăposteşte în jur de 25.000 de persoane.

Corlăţean s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale umanitare care activează în Iordania (secretarul general al Jordan Hashemite Charity Organization, directorul adjunct al UNHCR, reprezentantul UNICEF în Iordania) şi a analizat împreună cu aceştia posibilităţile şi modalităţile de implicare a României în sprijinul celor afectaţi de actuala criză.

Potrivit MAE, a fost exprimată preocuparea României pentru situaţia umanitară gravă care afectează populaţia din Siria şi din ţările vecine şi a fost reiterată poziţia Bucureştiului pentru o soluţionare paşnică şi cât mai grabnică a crizei siriene.

Oficialul român a exprimat aprecierea pentru eforturile materiale şi umane depuse de autorităţile iordaniene şi organizaţiile internaţionale pentru gestionarea multiplelor probleme generate de afluxul masiv de refugiaţi. De asemenea, şeful diplomaţiei române a reiterat solidaritatea României cu Iordania şi a comunicat decizia Bucureştiului de a acorda Guvernului iordanian un sprijin umanitar financiar din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare, în valoare de 130.000 de dolari, precum şi sprijin material.
Toţi participanţii la întâlniri au evocat necesitatea unei mai active implicări a întregii comunităţi internaţionale în sprijinirea statelor vecine Siriei, pentru evitarea unei catastrofe umanitare, se precizează într-un comunicat al MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor