România ratată, versus românia viitorului. În penitenciare sunt condiţii mai bune decât afară

Judecătorul Cristi Danileţ
Judecătorul Cristi Danileţ (Epoch Times)

Într-o ţară în care mulţi români ce trudesc din zori şi până-n seară abia reuşesc să-şi ducă traiul de zi cu zi, statul cheltuie, lună de lună, 2.600 de lei/deţinut aflat în penitenciar, potrivit judecătorului CSM, Cristi Danileţ.

ROMANIA RATATA: „Statul cheltuie 2.600 lei lunar pe deţinut pentru întreţinerea sistemului de penitenciare. Avem 42 de penitenciare şi 2 centre de reeducare pentru minori. Ar mai fi nevoie de încă şase noi penitenciare şi se pare că două se vor construi în curând. Rata recidivei în România urcă ameţitor spre 80%. Când rata recidivei e aşa de mare înseamnă că societatea nu are capacitatea pentru reinserţia condamnaţilor şi că în penitenciare sunt condiţii mai bune decât afară pentru mulţi deţinuţi.", atrage atenţia judecătorul CSM Cristi Danileţ, într-o postare pe contul său de Facebook.

Între timp, mulţi români cinstiţi, care-şi câştigă pâinea prin muncă, nu-şi permit să cumpere rechizite pentru copiii lor, iar şcolile nu au bani de manuale.

În viziunea lui Danileţ care, reamintim, a demarat recent o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea copiilor nevoiaşi în prag de an şcolar, ROMANIA VIITORULUI arată aşa: „Luni încep şcoala 2,5 mil. de elevi. Dar sunt copii ai căror părinţi nu îşi permit să cumpere ghiozdan şi rechizite, sunt şcoli care nu au manuale pentru copii, sunt grădiniţe care nu au fost ajutate să îşi văruiască sediul. Aşa că oameni de bine cumpără ghiozdane copiilor altor familii, unii profesori cumpără din banii lor rechizite, iar părinţii vor fi anunţaţi în prima săptămână cu cât trebuie să cotizeze pentru cele necesare clasei", adaugă judecătorul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne