Românii şi-ar putea încălzi casele cu energie electrică, în loc de gaze

3-rd Energy Summit'29+1, Palatul Parlamentului, 24-25 Aprilie 2014. În imagine, Răzvan Nicolescu, Ministru Delegat pentru Energie
3-rd Energy Summit'29+1, Palatul Parlamentului, 24-25 Aprilie 2014. În imagine, Răzvan Nicolescu, Ministru Delegat pentru Energie (Epoch Times România)

Energia electrică ar putea fi folosită pentru încălzirea locuinţelor, în locul gazelor naturale şi a păcurii, a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Folosirea electricităţii pentru încălzirea locuinţelor este una dintre concluziile discuţiilor privind noua strategie energetică a României, a mai precizat Nicolescu, pentru Mediafax.

Declaraţiile ministrului vin în condiţiile în care unităţile de producţie a electricităţii din România totalizează circa 20.000 MW, în timp ce pentru consum nu sunt utilizaţi decât 6-7.000 MW iar consumul este în scădere. În 2013, consumul de energie a scăzut cu 4,5% faţă de 2012.

Proiectul unei noi strategii energetice ar urma sa fie făcut public la începutul lunii noiembrie, însă termenul ar putea fi extins după alegerile prezidenţiale.