Rovana Plumb: Proiectul de lege privind timbrul de mediu ar putea fi prezentat Guvernului săptămâna viitoare

Ministrul Mediului, Rovana Plumb.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb. (Epoch Times România)

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a declarat, joi, la Realitatea TV, că proiectul de lege referitor la timbrul de mediu ar putea fi prezentat Guvernului săptămâna viitoare, după care va fi supus dezbaterii publice.

“Fără dezbatere publică şi fără informare corectă nu se va adopta niciun fel de decizie, dar întâi voi face o prezentare la nivelul Guvernului”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a mai arătat că prin timbrul de mediu se va face o corelaţie între emisii şi capacitea cilindrică. “Ideea de la care pornim este una corectă în sensul că va fi chiar un timbru ca în zona de mediu, pentru că prin timbrul de mediu se va face o corelare între emisii şi capacitatea cilindrică. În momentul de faţă noi lucrăm pe două variante”, a spus ministrul Mediului.

În ceea ce priveşte restituirea taxei auto, ministrul Mediului a declarat că aceasta se va face în funcţie de încasări. Potrivit ministrului, în acest an ar urma să fie achitate aproximativ 350 de milioane de lei din totalul sumei restante.

Totodată, ministrul Mediului a arătat că în prezent sunt pe rolul instanţelor de judecată 80.000 de solicitări de restituire a taxelor auto. De asemenea, Rovana Plumb a precizat că sumele sunt restituite în ordinea cronologică a hotătârilor judecătoreşti. Potrivit datelor prezentate joi de premierul Victor Ponta, suma totală care trebuie restituită pentru taxa auto este un miliard de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie