Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate(II) servite cu mâncare de legume

Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate (II)
Rulouri de porc la grătar umplute cu legume gratinate (II) (Maria Matyiku / Epoch Times)

Rulourile de carne umplute cu legume gratinate se complementează minunat cu această mâncare de legume, fiind o alternativă uşoară şi deosebit gustoasă pentru cei care din diverse motive evită consumarea cartofilor sau a altor alimente din grupa carbohidraţiilor.

Ingredientele folosite pentru prepararea mâncării de legume:

1 vânătă,
2 linguri de ulei,
2 bucăţi de praz,
2 cepe mici,
1-2 ardei,
250 g roşii,
250 ml bulion,
2 dovlecei,
1 linguriţă de sumac* (opţional),
sare şi piper după gust
1/2 legătură de verdeaţă

Modul de preparare:

Se începe mai întâi cu pregătirea legumelor: vânăta se taie în cubuleţe, care apoi se presară cu sare, şi se lasă timp de câteva ore într-o sită de plastic, pentru a elimina substanţele amare din vânătă; ceapă se curăţă şi se taie mărunt; prazul se taie în rondele, apoi se spală bine sub jet de apă, pentru a îndepărta eventualele firicele de nisip rămase printre frunze; roşiile se taie în bucăţi de mărimea unei jumătăţi de nucă, iar dovleceii se taie în fâşii cubice de 2 cm lungime.

Ceapa şi prazul se înăbuşe în ulei pentru 2-3 minute, apoi se adaugă ardeii şi vinetele. Se fierb în continuare cam 5 minute, după care se adaugă roşiile şi bulionul. După un sfert de oră de adaugă dovleceii tăiaţi în bucăţele. Mâncarea de legume e gata atunci când legumele sunt pătrunse. Se adaugă sare şi piper după gust. opţional, dacă aveţi la îndemâna puteţi adăuga o linguriţă de sumac.

Pe deasupra se presară verdeaţa tocată mărunt.

Se serveşte ca atare sau sub formă de garnitură pe lângă rulourile de carne umplute cu legume gratinate.

Pentru reţeta de rulouri de carne, accesaţi următorul link

(http://epochtimes-românia.com/news/rulouri-de-porc-la-grătar-umplute-cu-legume-gratinate-i---217587)

*Notă: Sumacul este un condiment de culoare roşu-purpuriu şi un gust acrişor, fructat, ce se obţine din fructele uscate ale plantei Rhus Coraria. Această plantă creşte şi la noi în zonele de deal şi munte, fiind cunoscută mai ales în regiunea mediteraneeană şi în unele zone ale Asiei Centrale.