Rulouri din carne de vită umplute cu legume - la cuptor

Rulouri din carne de vită umplute cu legume
Rulouri din carne de vită umplute cu legume (Maria Matyiku / Epoch Times)

Rulourile de vită umplute cu legume nu sunt pretenţioase, sunt delicioase şi se fac relativ uşor: feliile subţiri de carne de vită macră sunt pregătite ca pentru şniţel; legumele se prăjesc fără ulei direct pe plită la foc mic sau la grătar, atât cât să devină flexibile ca să se poată rula. Odată rulate, se pun într-o tavă împreună cu celelalte legume şi se dau la cuptor. Atât rulourile cât şi garnitură se prepară şi vor fi gata în acelaşi timp.

Ingrediente:

500 g muşchi de vită,
1 dovlecel,
200 g ciuperci (pleurotus),
2 ardei roşii,
1 kg varză de Bruxelles,
4-5 linguri de ulei,
5-6 castane (opţional),
sare şi piper după preferinţă,
frunze de pătrunjel uscate sau verzi,
1 lingură de amidon de porumb(opţional)


Modul de preparare:

Carnea de vită se bate bine cu ciocanul de şniţel, pe ambele părţi, apoi se sărează şi se piperează, şi se lasă deoparte, pentru a lăsa carnea să se macereze puţin.

Între timp, castanele crude, se curăţă de coajă şi de pieliţa maronie, apoi se taie în rondele subţiri.

Dovlecelul se taie în felii subţiri pe lungime, apoi se coace uşor pe ambele părţi, pe o plită încinsă sau pe grătar.

Unul dintre ardei se taie în fâşii late pe lungime, se scot seminţele şi asemenea dovlecelului, se prăjeşte puţin pe plită, atât cât să se înmoaie şi să devină flexibil.

La fel, şi ciupercile, se pun pe plită cam un minut pe fiecare parte. Peste legumele prăjite se presară puţină sare.

Carnea se taie în fâşii de 5-6 cm lăţime şi 12-15 cm lungime, şi se ung apoi cu puţin ulei. Se aşează pe rând câte o felie de dovlecel, ciuperci, ardei, apoi se rulează şi se leagă cu sfoară de friptură. În mijlocul ruloului se înfige una sau două rondele de castane, apoi se presară puţină verdeaţa uscată. Se repetă operaţia, până când se asamblează toate rulourile.

Rulourile se pun într-o tavă termorezistentă. De jur împrejurul rulourilor se pun verzele de Bruxelles tăiate pe jumătate, ardeiul tăiat în rondele cât şi restul de ciuperci ce au rămas de la rulouri. Se sărează şi se piperează, apoi se adaugă apă atât cât să acopere varza.

Tava se dă la cuptorul încins la 180C, şi se lasă cam 40-50 minute, având grijă ca din când în când rulourile să fie stropite cu sosul din tavă.

Când carnea e pătrunsă, tava se scoate din cuptor. După ce rulourile s-au scos din cuptor adăugaţi sosul de legume preferat şi serviţi.