Runda a doua / Războiul întregului popor: Putin vrea să înveţe un milion de copii să folosească puşti de asalt

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin plănuieşte extinderea rapidă a armatei de tineret (iunarmia), sperând să atragă un milion de tineri recruţi înaintea celei de-a 75-a aniversări de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, ce va fi marcată anul viitor, potrivit publicaţiei Novaia Gazeta.

Totuşi, criticii au denunţat recrutarea copiilor - băieţi şi fete - ca fiind “imorală” şi similară programului de tineret derulat de Hitler, potrivit Express.co.uk.

Raportul publicaţiei Novaia Gazeta coincide cu remarcile unui oficial de rang înalt al armatei ruse, care a afirmat că aceşti copii ruşi au devenit “speriaţi de mitraliere” după prăbuşirea Uniunii Sovietice, situaţie pe care oficialul a declarat-o ca fiind “anormală”.

Anna Kuzneţova, ombudsmanul Rusiei pentru probleme referitoare la copii, susţine această acţiune controversată, potrivit căreia aproximativ 50.000 de orfani ruşi ar putea fi recrutaţi pentru iunarmia lui Putin.

Kuzneţova a cerut oficialilor regionali, al căror rol este de a proteja interesele copiilor, să joace un rol activ în recrutarea directă a copiilor din orfelinate pentru “tânăra armată”.

Susţinătorii au precizat că această aşa-zisă armată, creată în 2015 şi care în prezent are peste 350.000 de membri, ţine copiii departe de probleme, alimentând patriotismul pentru Rusia.

Criticii au acuzat recrutarea forţată a orfanilor pentru iunarmia, etichetând-o ca neadecvată, deoarece copiii aflaţi în grija statului nu pot să refuze recrutarea, adăugând că planul este o dovadă a militarizării amplificate a Rusiei pe fondul deteriorării relaţiilor cu Occidentul.

În cadrul iunarmiei, recruţii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani participă la exerciţii militare, sunt învăţaţi să folosească puştile de asalt Kalaşnikov, să lupte cu mâinile goale şi să sară cu paraşuta.

Aparent, Putin plănuieşte ca până în luna mai să atingă pragul de 500.000 de recruţi pentru armata de copii şi să ajungă la un milion în 2020.

De asemenea, Kremlinul urmăreşte să recruteze copii direct din şcoli, unde este necesară permisiunea părinţilor, precum şi din rândul copiilor angajaţilor la marile companii.

Atunci când s-a format acestă armată, un website de ştiri rusesc s-a plâns că iunarmia “plagiază tineretul hitlerist”, însă ştirea respectivă a fost ştearsă în scurt timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe