Rusia dă 125 de mii de paşapoarte pe repede înainte în estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Rusia a eliberat paşapoarte pentru 125.000 de rezidenţi din estul Ucrainei deţinute de rebeli, a declarat luni ministrul rus de Interne, aprofundând legăturile Moscovei cu regiunea separatistă, chiar în momentul în care Kremlinul începe discuţiile cu Kievul care vizează încheierea conflictului.

În aprilie, preşedintele Vladimir Putin a simplificat procedura pentru rezidenţii Ucrainei pro-ruse, separatiste, de obţinere a paşapoartelor ruseşti, lucru care a determinat Kievul să ceară Occidentului noi sancţiuni internaţionale împotriva Moscovei.

Peste 160.000 de locuitori ai Ucrainei deţinute de rebeli au solicitat paşapoarte ruseşti, dintre care 125.000 le-au primit, potrivit ministrului de Interne, Vladimir Kolokolţev, citat de agenţia de ştiri TASS.

Preşedintele Vladimir Putin este la Paris pentru a participa la un sumit în format Normandia cu liderii Ucrainei, Germaniei şi Franţei, destinat procesului de pace din estul Ucrainei.

Este pentru prima dată, din anul 2016, când liderii s-au întâlnit la un astfel de summit.

Conflictul a durat peste cinci ani şi a ucis peste 13.000 de oameni.

Kievul acuză Moscova că poartă un război hibrid în estul Ucrainei, că a furnizat trupe şi arme grele separatiştilor din regiunea Donbas. Rusia neagă acest lucru şi susţine că acest conflict este doar un război civil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe