Rusia: Patru jurnalişti înjunghiaţi pentru că au refuzat să publice un articol despre Stalin

Fostul dictator sovietic Iosif Stalin.
Fostul dictator sovietic Iosif Stalin. (Getty Images)

Patru jurnalişti din oraşul sudic rusesc Stavropol au fost răniţi prin înjunghiere, au susţinut luni autorităţile regionale şi diverse rapoarte media, potrivit publicaţiei The Moscow Times.

Atacul a avut loc într-un birou al publicaţiei Rodina a Partidului Comunist Rus, a declarat guvernatorul regiunii Stavropol. Atacatorul, al cărui nume nu a fost publicat, se află în custodia autorităţilor.

Suspectul aparent i-a atacat pe jurnalişti pentru că nu au acceptat să publice un articol scris de el, a declarat Svetlana Bondarenko, fiica redactorului şef al publicaţiei Rodina, Nikolai Bondarenko, într-un interviu acordat ziarului de investigaţie Novaia Gazeta.

“[Suspectul] discuta cu redactorul şef, apoi şi-a scos cuţitul şi l-a atacat atât pe el cât şi pe alţi trei angajaţi”, a precizat aceasta.

Viktor Lozovoi, membru al adunării regionale din Stavropol, a declarat pentru Interfax că suspectul în vârstă de 70 de ani i-a atacat pe jurnalişti după ce i-a cerut redactorului şef să îi publice un articol despre Stalin.

Lozovoi a afirmat că doar redactorul şef al ziarului Rodina a fost spitalizat şi l-a descris pe atacator ca fiind o persoană cu probleme mintale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe