Rusia plănuieşte exerciţii militare nucleare majore

Lansator de rachete S-300
Lansator de rachete S-300 (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)

Forţele responsabile de arsenalul strategic nuclear al Rusiei vor desfăşura exerciţii importante luna aceasta, implicând cel puţin 4000 de soldaţi, a declarat miercuri Ministerul Apărării, ca răspuns al creşterii tensiunilor cu NATO în urma crizei ucrainiene.

Într-un anunţ făcut cu o zi înainte de summit-ul NATO din Ţara Galilor, agenţia de presă RIA a citat ministerul spunând că exerciţiile vor avea loc în Munţii Altai în sud regiunii centrale a Rusiei şi vor include de asemenea 400 de unităţi tehnice şi uzul extensiv de aeronave militare.

Agenţia l-a citat pe Dmitri Andreiev, un maior al forţelor strategice de rachete, spunând că trupele vor exersa răspunsul împotriva trupelor speciale şi a armelor de mare precizie, şi “vor desfăşura misiuni de luptă în condiţii de blocare a transmisiunilor radio şi a acţiunilor inamice în ceea ce priveşte desfăşurarea masivă de trupe”.

Andreiev a declarat că forţele inamice vor fi reprezentate în cadrul exerciţiilor de forţele speciale ruse Spetsnaz.

Interceptoare supersonice MiG-31 şi avioane de recunoaştere Su-24MR vor participa de asemenea, a spus Andreiev, raportând că dimensiunea componentei aeriene în cadrul acestor exerciţii este fără precedent.

Rusia şi NATO au crescut intensitatea şi frecvenţa exercţiilor militare de la declanşarea conflictului din Ucraina dintre forţele pro-guvernamentale şi cele pro-ruse separatiste, în estul fostei Republici Sovietice.

Un consilier de securitate al Kremlinului a declarat marţi că Rusia îşi va îmbunătăţi doctrina militară anul acesta, datorită crizei din Ucraina şi a deteriorării relaţiilor cu NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe