Rusia testează racheta balistică intercontinentală Satan-2

Rs-28 Sarmat
Rs-28 Sarmat (Inverse.com)

Armata rusă a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală, pe care preşedintele Vladimir Putin o menţionase în cadrul discursului anual despre Starea Naţiunii. Testul a fost efectuat pe fondul amplificării tensiunilor dintre Moscova şi Occident.

Rusia a anunţat, în 2013, că va dezvolta racheta balistică intercontinentală Sarmat pentru a înlocui o rachetă de pe vremea Războiului Rece, cunoscută în Occident sub numele de “Satan”, sau RS-20B Voevoda, în Rusia.

Putin a prezentat racheta Sarmat, sau Satan-2, împreună cu o gamă de alte arme capabile nuclear în discursul său din 1 martie.

Ministerul Apărării a publicat joi un material video care, aparent, prezintă lansarea rachetei Sarmat de pe un poligon din nordul Rusiei. Scopul testului a fost de a studia caracteristicile şi comportamentul rachetei în timpul decolării.

Echipată cu mai multe focoase hipersonice MIRV necesare pentru evitarea sistemelor de apărare antirachetă, Satan-2 urmează să intre în serviciu activ la începutul următorului deceniu, ca parte a acţiunilor Rusiei de a-şi moderniza arsenalul nuclear. Moscova a declarat că Satan-2 poate să distrugă o regiune de mărimea statului american Texas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe