Şah: România învinge Slovacia, în runda a treia a Olimpiadei de la Tromso, la masculin

(photos.com)

Echipa masculină a României a învins luni Slovacia, în runda a treia a Olimpiadei de şah care are loc la Tromso (Norvegia).

Reprezentanţii ţării noastre s-au impus cu 3-1, graţie victoriilor obţinute de Mircea Pârligras şi Vlad Jianu, precum şi a remizelor înregistrate de Constantin Lupulescu şi Levente Vajda.

Aceasta este a treia victorie consecutivă obţinută de şahiştii români la aceasta competiţie, după 3,5-0,5 cu Seychelles şi 4-0 cu Malta.

După trei runde, pe primul loc la masculin se află Franţa, cu 6 puncte, în timp ce România ocupă poziţia a 6-a, cu acelaşi număr de puncte.

La feminin, România a pierdut cu 2,5-1,5 în faţa Indoneziei ( victorie Elena-Luminiţa Cosma, remiză Corina Peptan, înfrângeri Alina L'Ami şi Cristina-Adela Foişor). Lider este echipa Iranului, cu 6 puncte, iar România este pe locul 28, cu 4 puncte.

România are de apărat excelentele locuri 5 (la fete) şi 8 (la băieţi), obţinute în urmă cu doi ani, la Olimpiada precedentă, care s-a desfăşurat la Istanbul (Turcia).

Medaliile olimpice sunt disputate de 174 de echipe naţionale masculine şi 137 feminine.

Actuala Olimpiadă de şah are loc în perioada 1-14 august, la Tromso (Norvegia), în apropierea cercului polar.

Competiţia se desfăşoară de-a lungul a 11 runde, cu zile libere în 7 şi 13 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport