Salata de castraveţi cu iarbă grasă, iaurt şi mentă - răcoroasă şi foarte sănătoasă

Cât de bine venită este o salată răcoroasă mai ales în zilele fierbinţi ale verii!
Salată de castraveţi cu iarbă grasă şi iaurt
Salată de castraveţi cu iarbă grasă şi iaurt (Maria Matyiku / Epoch Times)

Vă sugerăm să încercaţi această salată de castraveţi cu iaurt şi mentă - este o salată sănătoasă, simplă şi răcoroasă, perfectă pentru o zi fierbinte, picnic sau grătare.

Pe lângă faptul că este extrem de sănătoasă datorită bogăţiei de nutrienţi şi aportul de vitamine, iarba grasă îmbogăţeşte salata prin textura suculentă şi gustul acrişor ce aduce puţin cu cel al lămâiei.

Ingrediente:

250 g castraveţi,
8-9 fire de iarbă grasă,
câteva crenguţe de mentă,
1/2 linguriţă de cimbru,
Sare după preferinţă,
1 cană de iaurt,
3-4 linguri de ulei de măsline,
1 căţel de usturoi,
Piper proaspăt măcinat după dorinţă

Modul de preparare:

Castraveţi se curăţă de coajă, se îndepărtează capetele amare, apoi se taie în rondele. Dacă doriţi o prezentare mai sofisticată, puteţi tăia unul dintre castraveţi în fâşii subţiri pe lungime, folosind curăţătorul de legume. Din aceste fâşii se vor face rulouri, cu care în final, se poate decora salata.

Castraveţii tăiaţi se pun într-un castron, iar pe deasupra se presară o parte din verdeaţa mărunţită ( mentă şi cimbru).

Căţelul de usturoi se rade folosind un cuţit cu lama elastică, obţinând astfel o pastă fină.

Într-un borcan cu capac se toarnă iaurtul, uleiul de măsline, pasta de usturoi şi sare. Se închide capacul, apoi borcanul se agită bine de tot, până ce toate ingredientele se amestecă şi se obţine un sos omogen.

Înainte de servire, sosul de iaurt se toarnă peste castraveţii din castron şi se amestecă. Feliile de castravete care au fost tăiate pe lungime se rulează şi pun pe deasupra.

La sfârşit se presară pe deasupra cu frunze şi capetele tinere de iarbă grasă, verdeaţa tăiată rămasă şi cu puţin piper după preferinţă.

Se serveşte rece.

Notă:
Despre beneficiile acestei plante miraculaose puteţi afla mai multe detalii în articolul: "Iarba grasă - odată leguma omului sărac, acum printre super-legumele preferate"