Sarkozy ameninţă cu suspendarea participării Franţei la acordurile Schengen

Nicolas Sarkozy. (LIONEL BONAVENTURE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2012

Preşedintele Nicolas Sarkozy a pledat duminică pentru o reviziuire a acordurilor Schengen şi a ameninţat cu suspendarea participării Franţei la aceste acorduri, dacă nu se ajunge la "un guvern politic al Schengen".

"Într-o situaţie economică şi socială ca a noastră, dacă Europa nu deţine controlul asupra intrării pe teritoriul său, ea nu-i va putea primi în mod demn pe cei care sosesc", a declarat Sarkozy la un miting electoral desfăşurat la Villepinte. "Acordurile Schengen nu mai permit un răspuns pe măsură la gravitatea situaţiei. Ele trebuie revizuite", a mai spus şeful statului francez, care a făcut apel la crearea "unui guvern politic al Schengen, aşa cum va fi de acum încolo un guvern politic al zonei euro".

Sarkozy a pledat pentru "o disciplină comună în ceea ce priveşte controlul frontierelor (...) Trebuie să poată fi sancţionat, suspendat sau exclus din Schengen un stat care a eşuat să-şi îndeplinească îndatoririle".

Nicolas Sarkozy a avertizat că, dacă va fi reales, va suspenda participarea Franţei la acordurile Schengen, dacă în următoarele 12 luni nu se vor face "progrese serioase" în acest sens.

Actualul preşedinte francez nu este dat favorit în sondajele de până acum, fiind devansat de candidatul socialiştilor, François Hollande.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor