Sarkozy consideră că uciderea a trei militari la Toulouse a fost o "execuţie teroristă"

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy. (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.03.2012

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a luat parte miercuri la o slujbă în memoria celor trei militari asasinaţi săptămâna trecută la Toulouse şi Montauban, spunând că aceasta "nu a fost moartea pentru care au fost pregătiţi", ci "o execuţie teroristă".

"Au fost ucişi pentru că au fost soldaţi francezi, membri ai armatei franceze. Întregul stat francez a fost afectat (...). Toţi soldaţii francezi au acelaşi drapel, indiferent de culoarea pielii", a subliniat el. Toţi cei trei soldaţi ucişi erau de origine nord-africană.

Liderul de la Elysee a spus că misiunea soldaţilor francezi este să îi apere pe alţii. "Un militar francez ştie că poate muri pentru Franţa şi pentru valorile sale. Ştiu valoarea sacrificiului şi au simţul datoriei. Un soldat francez ştie cum să privească moartea în faţă", a adăugat el.

Preşedintele a fost însoţit de premierul Francois Fillon, de ministrul apărării Gerard Longuet şi de mai mulţi membri ai guvernului.

La ceremonie au asistat mai mulţi candidaţi la preşedinţie, printre care socialistul Francois Hollande.

Un paraşutist îmbrăcat în civil a fost ucis săptămâna trecută într-un cartier rezidenţial din Toulouse, în timp ce alţi doi soldaţi au fost omorâţi, iar al treilea a fost rănit joi în timp ce se aflau la un bancomat în oraşul Montauban, la 30 de kilometri de Toulouse.

Autorul ar fi deschis focul şi luni, asupra unei şcoli evreieşti din Toulouse, omorând patru persoane, dintre care trei copii.

Forţele de ordine au înconjurat casa suspectului şi negociază predarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor