Scandalul "Cucuveaua mov" ia amploare. Sebastian Ghiţă, audiat la DIICOT

După ce a lansat în spaţiul public acuzaţia că şefa DNA s-ar folosi de o adresă de email secretă pentru treburi necurate, acum Ghiţă încearcă să acrediteze ideea că şi DIICOT ar da credit spuselor sale.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputatul PRU Sebastian Ghiţă s-a prezentat luni seara la sediul DIICOT unde, susţine el, urmează să fie audiat ca martor în dosarul spionării şefei DNA de către angajaţi ai agenţiei Black Cube. Ghiţă a declarat presei că, în opinia sa, procurorii vor să afle dacă adresa de email cucuveauamov@gmail.com, despre care deputatul spune că îi aparţine lui Kovesi, a fost spartă de cei de la Black Cube, relatează hotnews.

"Am fost invitat la DIICOT în calitate de martor (...) nu am şi nu pot oferi multe detalii acum, înainte să vorbesc cu procurorii. Sunt convins că acea operaţiune a unor agenţii de spionaj străine - Black Cube, agenţia care a fost legată de fostul şef al spionajului israelian - este în atenţia procurorilor DIICOT şi, pentru că principala ţintă în statul român a fost Laura Codruţa Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă, cucuveauamov@gmail.com, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart şi din care a putut afla informaţii din DNA sau despre Kovesi", le-a spus Ghiţă reporterilor la sosirea la sediul DIICOT.

Întrebat de unde ştie că respectiva adresă de email aparţine Codruţei Kovesi, Ghiţă a declarat: "Eu stiu că dna Kovesi folosea acea adresă, se pare că a mai trimis emailuri de pe această adresa, cu informaţii secrete din DNA".

Reamintim că, duminică, deputatul Sebastian Ghiţă a prezentat un mail neoficial, prin care, susţine el, ar fi comunicat cu Kovesi despre cazul plagiatului. ''Cucuveaua mov'' era adresa pe care se presupune că o folosea Kovesi, informează Stiripesurse.ro.

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dânsa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale.

Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email ca urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenta dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", spune Sebastian Ghiţă.

Merită menţionat că emailul prezentat de Ghiţă era datat 23.07.2012, iar raportul privind plagiatul lui Ponta a fost făcut public pe 18.07. 2012.