Teza de doctorat a şefei DNA, oficial pe masa CNATDCU

Pentru a pune capăt speculaţiilor şi acuzaţiilor de plagiat care planează asupra şefei DNA, aruncată într-un scandal mediatic de proporţii de Sebastian Ghiţă & co, profesorul Cristian Dogaru a decis să ia atitudine şi să solicite CNATDCU să dea un verdict oficial în acest caz.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Îngrijorat de evoluţia scandalului de plagiat în care este implicată şefa DNA, Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a depus o sesizare la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) în care solicită instituţiei să se pronunţe în mod oficial în acest caz, deşi el personal nu crede că Laura Codruţa Kovesi şi-a obţinut teza de doctorat prin furt intelectual.

"Personal consider că teza de doctorat a d-nei Kovesi respectă normele de etică academică în activitatea de cercetare-dezvoltare, dar nu sunt împuternicit să iau decizie în acest sens, de aceea solicit CNATDCU să analizeze şi să ia o decizie", a scris în sesizare profesorul care, în urmă cu ceva vreme, solicita aceleaşi instituţii să se pronunţe şi în cazurile Ponta, Oprea, Onţanu, Stănişoară, Licu şi Tobă.

De ce a luat această decizie? Pentru că "noile acuzaţii de nerespectare a standardelor de etică profesională care trenează nerezolvate asupra procurorului şef a celei mai importante instituţii anti-corupţie pot aduce un prejudiciu grav de imagine şi credibilitate justiţiei din România".

Nu demult, prezentându-se în postura de "victimă" a poliţiei politice, Sebastian Ghiţă a depus un autodenunţ, în care susţine că el şi mai mulţi înalţi funcţionari ai Guvernului Ponta au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit, în urmă cu câţiva ani, că şefa DNA nu şi-a plagiat teza de doctorat, acuzaţie lansată de Grupul de Investigaţii Politice, un ONG condus de Mugur Ciuvică.

Motivul? Deputatul PRU susţine că la acea vreme avea "o relaţie foarte apropiată" cu Kovesi, "fiind practic prieteni", lucru infirmat de şefa DNA care a subliniat că "nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiţă".