Scandalul EColi: ANSVSA anunţă că laptele de la fermele din România este conform

Pe fundalul scandalului morţii a trei bebeluşi şi îmbolnăvirii altor câteva zeci, precum şi a declaraţiilor ministrului Agriculturii care anunţa că EColi a fost descoperită în brânza produsă de o firmă argeşeană, ANSVS informează că verificările relevă că laptele nu prezintă probleme.
.
. (Photos.com)

Laptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform şi poate pleca fără probleme către procesare, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru.

Oficialul ANSVSA a mai precizat că primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeş şi Dolj, care au livrat lapte firmei Lactate Brădet din Curtea de Argeş sunt negative.

"În urma controalelor făcute până acum nu există probleme în fermele din România. Laptele este conform şi poate pleca către procesare fără alte rezerve. La ora la care discutăm vorbim de toate fermele din România", a explicat preşedintele ANSVSA.

În ceea ce priveşte rezultatele probelor prelevate de la cele două ferme din Argeş şi Dolj, şeful ANSVSA a declarat că le va face publice în momentul în care vor fi finalizate şi a precizat că primele probe au ieşit negative, iar altele mai sunt în lucru.

"Noi facem controale în fermele din Argeş şi Dolj pentru că aşa ne cere procedura, iar când se vor finaliza toate analizele pe care le-am recoltat vom face declaraţii sau vom transmite un comunicat de presă. Primele rezultate au ieşit negative, dar mai avem şi altele în lucru. Nu pot spune când se vor finaliza, dar când le vom avea le vom face publice. Am vrut să fac aceste precizări pentru că s-a creat o psihoză în rândul populaţiei şi oamenii trebuie să ştie că laptele este conform, că nu sunt probleme pe lapte, iar fermierii trebuie să îşi ducă activitatea în mod normal", a spus Butaru.

Reamintim că Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunţat, luni, pe fundalul îmbolnăvirii a zeci de copii, că bacteria E.coli a fost depistată în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş. Declaraţiile lui Irimescu au lovit direct în fabrica argeşeană deşi, lotul de brânză proaspătă de vaci depistat de autorităţi cu E-coli a fost produs la unitatea de procesare a laptelui Lactate Brădet în 22 februarie 2016. Or, bebeluşii din Argeş au murit înainte, ultimul dintre ei, cu o săptămână mai devreme de data la care a fost produs respectivul lot de brânză.

Acuzat că a făcut afirmaţii iresponsabile care ar putea trimite firma argeşeană direct în faliment, Irimescu a răspuns că se simte moral liniştit, căci prin declaraţiile sale poate a salvat viaţa unor copii. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură