Schimbare de mandat la TVR

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Preşedintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu şi-a dat demisia, marţi, înainte ca raportul de activitate al instituţiei să fie dezbătut în Parlament, notează hotnews.ro.

Respingerea raportului în Parlament ar fi cauzat şi demiterea de drept a Consiliului de Administraţie al TVR, inclusiv a lui Săftoiu.

"Vom lua în discuţie raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2012 şi, de asemenea, raportul de activitate al Serviciului Român de Informaţii pe anul 2012. A fost înaintată Birourilor Permanente o solicitare din partea Autorităţii Electorale Permanente referitoare la modificarea legislaţiei privind finanţarea partidelor politice", a anunţat social-democratul Cristian Dumitrescu.

Claudiu Săftoiu a declarat, marţi pentru Realitatea, că a ales să demisioneze deoarece nu dispune de mijloacele necesare pentru a-şi duce responsabilităţile la bun sfârşit.

„Ştiam de o săptămână că va fi demis Săftoiu”, a spus Adrian Halpert pentru Realitatea. „După o întâlnire între sociali şi liberali, liberalii au renunţat la el”, a mai explicat reporterul.

„Social democraţii vor desemna noul director general, candidatul cu cele mai mari şanse fiind Adrian Nicolau”, spunea Iacobescu pentru Realitatea.

Înainte ca raportul de activitate al TVR să fie discutat în Parlament, Săftoiu a publicat o scrisoare deschisă în care solicita ”dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite”.

În scrisoarea transmisă de TVR, Săftoiu face un apel la parlamentari pentru a nu respinge raportul de activitate şi pentru a păstra actualul Consiliu de Administraţie „şi astfel să evite o situaţie fără ieşire pentru Televiziunea Română”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne