Scorsese şi diCaprio, preocupaţi de schimbările climatice

Cineastul Martin Scorsese şi actorul Leonardo diCaprio produc un documentar ce conţine mărturii ale lui Barack Obama, Bill Clinton şi Ban Ki-moon privind pericolele modificării climei.
Regizorul Martin Scorsese şi actorul Leonardo diCaprio
Regizorul Martin Scorsese şi actorul Leonardo diCaprio (Hitfix.com)

Ameninţările schimbărilor climatice şi necesitatea găsirii soluţiilor sunt abordate în documentarul realizat de Martin Scorsese şi Leonardo diCaprio, - ce conţine mărturiile ale unor personalităţi precum Barack Obama, Bill Clint şi Ban Ki-moon -, care va fi lansat de National Geographic în cinematografe în toamna acestui an şi apoi pe canalele TV.

Opinia papei Francisc, a cercetătorilor de la NASA şi a oamenilor de ştiinţă vor fi de asemenea prezente în acest documentar ce nu are încă titlu, care propune soluţii de a salva planeta şi pretinde să se transforme într-un "apel de trezire" cu câteva zile înaintea alegerilor din SUA în noiembrie.

"Acest documentar prezintă simptomele şi soluţiile la schimbările climatice vizavi de cei care au un interes economic în producţia de combustibili fosili şi denaturează informaţiile ca de obicei", explică diCaprio.

Printre producătorii filmului, al cărui director executiv este Martin Scorsese, se numără şi Leonardo diCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens, Jennifer Davisson şi Trevor Davidoski.

"În ajunul alegerilor, care ar putea fi cele mai importante din istoria americană, cred că acest documentar nu numai că educă publicul în legătură cu ameninţarea gravă cu care ne confruntăm, dar forţează alegătorii să se gândească cu adevărat la cât de important este votul lor.", afirmă Stevens.

În plus, acest proiect, care prezintă dovezi privind agravarea crizei de mediu, reflectă, de asemenea, puncte de vedere ale oamenilor din diferite straturi ale societăţii, atât din ţări dezvoltate, cât şi în curs de dezvoltare.

Naţional Georgaphic intenţionează să lanseze acest film în cinematografele din New York şi Los Angeles în luna octombrie şi apoi o premieră mondială simultan pe cele 171 de canale ale postului, traduse în 45 de limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură