Sebastian Ghiţă, dispărut "pe mâna" poliţiştilor, în timp ce se întorcea de la un eveniment al SRI

Fostul deputat Sebastian Ghiţă - până nu demult membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI - a dispărut pur şi simplu de sub nasul poliţiştilor, care au raportat că nu mai stiu nimic de el abia 16 ore mai târziu.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Dispărut fără urmă chiar înainte să fie audiat în dosarul "Tony Blair", Sebastian Ghiţă s-ar fi "evaporat" chiar de sub nasul poliţiştilor Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale (DOS) în timp ce se întorcea spre casă - culmea - de la un eveniment al SRI, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor, Ghiţă ar fi fost filat de poliţişti încă de săptămâna trecută, la cererea procurorilor însă, luni seara, oamenii legii l-au pierdut, după ce maşina fostului deputat ar fi dispărut din rază vizuală. Poliţiştii care îl supravegheau pe Sebastian Ghiţă ar fi susţinut că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina condusă de politician a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Poliţiştii ar fi anunţat procurorul că Sebastian Ghiţă nu e de găsit abia la o zi distanţa, marţi, în jurul orei 16.00, susţin aceleaşi surse.

Până la ora transmiterii ştirii, reprezentanţii Poliţiei Române nu au făcut nicio precizare referitoare la acest subiect.

Deputatul PNL Cezar Preda, fost membru al Comisiei de control a SRI, a declarat joi că Sebastian Ghiţă a fost prezent la o întâlnire organizată de SRI, la care au participat foştii membri ai comisiei. Potrivit lui Preda, Ghiţă a fost "foarte volubil, colegial, colocvial".

"Nu a fost o recepţie. Preşedintele comisiei ne-a sunat, ne-a informat că la sfârşitul mandatului nostru de parlamentari vom avea o întâlnire cu conducerea SRI, pentru a face aşa cum se face bilanţul şi modul în care până la urmă se concretizează colaborarea noastră. Eu m-am conformat, la ora şapte seara m-am dus la locul prevăzut. Acolo erau toţi cei nouă membri ai Comisiei (pentru controlul-n.r.) SRI. (…) A fost şi domnul Sebastian Ghiţă. Am fost în aceeaşi încăpere", a declarat deputatul Preda, la Parlament, întrebat dacă şi fostul deputat Sebastian Ghiţă a participat la "recepţia" organizată de SRI.

Reamintim că Sebastian Ghiţă era citat miercuri, la ora 12.00, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. La sediul DNA Ploieşti s-au prezentat însă doar avocaţii lui Ghiţă care nu ştiau unde se află fostul parlamentar.

Presa a început deja să speculeze că Ghiţă a fugit din ţară pentru a scăpa de problemele sale din justiţie.

Pentru mai multe detalii despre dosarul "Tony Blair" intraţi aici.