Seceta din Ecuador generează o criză energetică. Preşedintele Noboa declară stare de urgenţă

Secetă în Ecuador
Secetă în Ecuador (Screenshot)
Redacţia
21.04.2024

Preşedintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a declarat vineri a doua stare de urgenţă din cauza crizei energetice care a dus deja la raţionalizarea energiei în ţara sud-americană, transmite Reuters.

Noboa, care a preluat mandatul în noiembrie, declarase o situaţie de urgenţă energetică şi instituise întreruperi de energie electrică la începutul acestei săptămâni, dar întreruperile vor fi suspendate duminică pentru un referendum - pe care probabil îl va câştiga - cu privire la o serie de măsuri de securitate.

Prima sa declaraţie de urgenţă, din ianuarie, a încercat să domolească criminalitatea în creştere, permiţând o mai bună coordonare între armată şi poliţie.

În cadrul stării de urgenţă de sâmbătă, care a durat 60 de zile, Noboa a desfăşurat armata şi poliţia pentru a păzi infrastructura energetică, conform unui decret publicat pe site-ul biroului său.

Cea mai recentă stare de urgenţă este menită să "garanteze continuitatea serviciului public de electricitate", potrivit decretului.

O secetă cauzată în parte de fenomenul climatic cunoscut ca El Nino a afectat nivelurile barajelor hidroelectrice, care produc cea mai mare parte a energiei electrice din Ecuador.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor