Şefa PNL: Palmă peste faţa profesorilor. Ministrul PSD al Educaţiei a ordonat politizarea funcţiilor de directori

Primele decizii ale PSD în domeniul educaţiei arată că prioritatea adevărată a partidului condus de Liviu Dragnea este de fapt politizarea întregului sistem, a tras un semnal de alarmă şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

În prima zi de mandat, noul ministrul PSD al Educaţiei, Pavel Năstase, a ordonat politizarea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi, a acuzat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Prima zi de mandat la Ministerul Educaţiei - prima măsură în detrimentul învăţământului românesc. Ministrul Educaţiei a făcut ce ştie PSD mai bine: politizare. A renunţat la criteriile obiective de numire a directorilor pentru a instala clientela de partid la conducerea şcolilor - fără concurs, fără criterii de performanţă şi fără onoare.

Faptul că foştii directori care nu au promovat concursul pentru funcţiile de director sau director adjunct sau care nu au participat la concurs (pentru că ştiau că nu sunt capabili să-l promoveze) pot fi numiţi pe aceste funcţii - este ca şi cum un elev care nu a luat examenul de Bacalaureat primeşte o diplomă de BAC în alb, după ce se încheie examenul", a precizat Raluca Turcan.

PNL adresează un avertisment către toţi inspectorii generali: nota semnată de ministrul Educaţiei şi secretarul de stat este ilegală şi discriminatorie.

"NU se poate anula o prevedere din metodologia de concurs printr-o notă adresată Inspectoratelor. Acest tip de act se poate modifica doar printr-un alt Ordin de Ministru, adică printr-un act juridic cu o valoare echivalentă sau mai mare cu cea a actului modificat. Pe această notă nu este semnătura unui jurist din minister, ceea ce înseamnă că Departamentul Juridic nu şi-a asumat această decizie", a subliniat Raluca Turcan.

Şefa PNL i-a avertizat pe toţi inspectorii să nu intre în acest "joc de ilegalitate" al PSD, să nu numească directori sau directori adjuncţi pe baza acestui document, pentru ca ei vor fi cei care vor răspunde în faţa legii, nu cei care au trimis nota către inspectorate.

"PSD pune în funcţii vitale pentru educaţie directori care au ocupat aceste posturi în ultimii ani, fără a da un concurs, fără a fi evaluaţi. Această decizie este o palmă dură dată tuturor directorilor care au promovat în mod corect acest concurs. Este o formă de discriminare şi de dispreţ pentru şcoală, elevi, părinţi şi cadre didactice. Primele decizii ale PSD în domeniul educaţiei arată că prioritatea adevărată a PSD este politizarea întregului sistem", a subliniat Raluca Turcan.

Potrivit preşedintei PNL, partidul pe care îl reprezintă condamnă această administrare a sistemului de educaţie în interes de partid.

"Românii încă nu au uitat de vremurile când Adrian Năstase guverna România, când şi funcţiile de fochist sau şofer se ocupau pe baza de carnet de partid. Şcoala românească nu trebuie să fie atinsă de boala manipulării şi a şantajului politic. Şcoala românească nu este a PSD, ea aparţine întregii societăţi şi trebuie administrată având în vedere interesul copiilor şi nu al unui partid politic. Regulile sunt reguli şi ele trebuie respectate chiar şi de către ministrul Educaţiei şi directorii de şcoli", a adăugat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne