Şefa PNL, semnal de alarmă: Există informaţii că PSD urmează să prezinte o lege a amnistiei

Liberalii susţin că au informaţii "consistente" din care reiese că pesediştii au de gând să prezinte în Parlament o lege a amnistiei.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD plănuieşte să introducă în Parlament o lege a amnistiei, "există informaţii consistente" în acest sens, a declarat marţi, în faţa presei, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Există informaţii consistente că PSD urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistiei, informaţiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD... PNL solicită PSD să spună clar dacă va propune Parlamentului sau nu legea amnistiei. Să spună clar românilor dacă legea amnistiei a făcut parte din programul de guvernare asumat de PSD în campania electorală, dacă PSD a primit voturi pentru legea amnistiei şi cum va acţiona în continuare în Parlament PSD cu privire la această lege", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, această lege a amnistiei a făcut parte din trocul de guvernare între liderul PSD Liviu Dragnea şi colegul său de alianţă de la ALDE Călin Popescu Tăriceanu.